Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
07.12.2021 08:35

Mesto Malacky zvažuje výstavbu novej ZŠ


Ilustračná snímka.


V Malackách by mohla pribudnúť ďalšia základná škola (ZŠ), prioritne by mala byť určená pre deti z rýchlo sa rozrastajúcich mestských lokalít Rádek a Padzelek.


Mesto začalo s prípravou podkladov pre vyhodnotenie viacerých možností realizácie.

"Reagujeme na apely verejnosti i poslancov zastupiteľstva, aby aj Rádek a Padzelek mali svoju spádovú školu takpovediac v pešom dosahu. V budúcom roku sa nám otvára možnosť čerpania vyše šiestich miliónov eur na novú školu, preto mestskému zastupiteľstvu pripravíme viacero možností,“ doplnil primátor Malaciek Juraj Říha.

Na webe formuluje samospráva tri spôsoby riešenia, ich výhody i úskalia. O výbere jedného z troch návrhov rozhodne mestské zastupiteľstvo v prvom polroku 2022.

Mesto je v súčasnosti zriaďovateľom troch základných škôl.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
13.06.2020
Bezplatné letné IT tábory pre deti II. stupňa ZŠ
Počas prázdnin sa deti môžu stať konštruktérmi robotov, ale aj výskumníkmi počasia pri dobrovoľnom rozvíjaní zručností v informatike, fyzike či chémií v rámci bezplatných letných táborov realizovaných z národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %