Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.06.2021 07:45

Mesto Levice si vezme úver na financovanie investičných akcií


Mesto Levice. Archívna snímka: (tasr).


Mesto Levice si vezme dlhodobý investičný úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie vybraných investičných akcií v meste. Prijatie úveru schválili vo štvrtok na svojom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Leviciach.


„Z dôvodu nedostatku vlastných zdrojov v rezervnom fonde v porovnaní s požiadavkami mesta bolo v návrhu úpravy rozpočtu mesta na rok 2021 rozpočtovým opatrením zahrnuté financovanie niektorých kapitálových výdavkov z úverových zdrojov,“ uviedol primátor Ján Krtík.

Z investičného úveru plánuje samospráva financovať rekonštrukciu Materskej školy Okružná - pavilón B, rekonštrukciu chodníkov na Saratovskej ulici, rekonštrukciu miestnej komunikácie Železničná, revitalizáciu Hradného parku, prístavbu bufetu, šatní a kancelárií na zimnom štadióne, rekuperačné vetranie priestoru kuchyne na IV. Základnej škole (ZŠ), druhú etapu skateparku v Parku pohybu Vinohrady. Investičný úver by mal pokryť aj financovanie vybudovania chodníka okolo ZŠ Rybníky, chodníka Družstevnícka-Tatranská-Tichá, realizáciu bežeckej dráhy a doskočiska na 2. ZŠ, rekonštrukciu komunikácií Horša a Čankov a vybudovanie multifunkčného ihriska s dráhami na 1. ZŠ.

V prípade nedočerpania úveru z dôvodu úspory finančných prostriedkov pri verejnom obstarávaní, nerealizovania investičnej akcie a podobne, môžu byť akcie nahradené ďalšími schválenými investičnými akciami v rozpočte mesta Levice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Nitra si vezme takmer trojmiliónový úver, využije ho na investičné akcie
Úverové zdroje majú slúžiť na financovanie investičných akcií v jednotlivých mestských častiach.
viac
04.01.2017
Mesto Kežmarok vstúpilo do nového roka bez úverov
Kežmarskej radnici sa v roku 2016 podarilo ušetriť dostatočné zdroje na doplnenie rezervného fondu a koncom decembra splatila zostatok jej jediného bankového úveru.
viac
11.05.2021
PSK sa chystá do opráv mostov investovať okolo 9 miliónov eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje zrekonštruovať v najbližšom období viacero mostov. Do opráv investuje približne šesť miliónov eur z vlastných zdrojov na opravu 25 mostov. Ďalšie tri milióny eur použije z európskych zdrojov na rekonštrukciu 16 mostných objektov.
viac
23.07.2021
Na modernizáciu nemocnice si mesto Šahy vezme úver 303 481 eur
Mestské zastupiteľstvo v Šahách schválilo realizáciu investičnej akcie Decentralizácia zdroja tepla a areálový plynovod pre objekty nemocnice v Šahách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %