Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
16.06.2022 08:25

Mesto Košice chystá druhú etapu opravy ciest


Ilustračná snímka: (tasr).


Košice chystajú avizovanú druhú etapu opravy ciest. Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na rekonštrukciu pozemných komunikácií a priľahlých chodníkov na ôsmich uliciach. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejného obstarávanie (ÚVO).


Celková odhadovaná hodnota zákazky je približne 2,56 milióna eur bez DPH.

Predmetom zákazky je rekonštrukcia na uliciach Krosnianska, Hronská, Masarykova, Turgenevova, Obrancov mieru, Petzvalova, Americká trieda a Magnezitárska ulica. Uchádzači sa do súťaže môžu zapojiť do 11. júla.

S prvou etapou opráv začalo mesto v druhej polovici mája. Práce za 4,56 milióna eur s DPH realizuje spoločnosť Eurovia Sk, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Týkajú sa Jaltskej ulice, Lomonosovej, Čermeľskej cesty, Pražskej ulice a Triedy KVP. Ide o rekonštrukciu úsekov v celkovej dĺžke 5,5 kilometra.

Ako magistrát potvrdil, stavebné úpravy oboch etáp bude mesto Košice financovať z dodávateľského úveru. So splácaním začne od budúceho roka, posledná splátka je naplánovaná na záver roka 2032.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Slovenskí študenti získali Európsku cenu za ekologické podnikanie
Študenti z gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach získali cenu EDP Green Entrepreneurship Award a stali sa tak najlepšou študentskou firmou roka v kategórii ekologického podnikania v rámci celej Európy.
viac
29.04.2022
Košice chcú tento rok investovať 10 miliónov eur do opráv ciest a chodníkov
Približne za desať miliónov eur chce mesto Košice v nasledujúcich týždňoch zrekonštruovať kilometre ciest a chodníkov v Košiciach, ktoré boli predtým dlhodobo zanedbávané.
viac
30.09.2022
V Košiciach začínajú s ďalšou etapou súvislých opráv ciest a chodníkov
Mesto Košice začína v týchto dňoch so súvislými opravami viacerých ciest a priľahlých chodníkov. Ide o druhú etapu zákazky Opravy asfaltových povrchov a práce na komunikáciách vo vlastníctve mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
05.06.2023
Zbieraním pečiatok chce KRT vzbudiť záujem detí o spoznávanie Košického kraja
Záujem detí spoznávať krásy Košického kraja chce Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT) vzbudiť súťažou v zbieraní pečiatok, ktoré sú ukryté na rôznych miestach v rámci celého kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %