Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.12.2023 08:55

Mesto Komárno ukončuje ďalšiu fázu obnovy komárňanskej pevnosti


Pevnosť Komárno, snímka zdroj: Ahoj Komárno


V komárňanskej pevnosti v závere roka finišuje ďalšia fáza jej rekonštrukcie. Ako informovalo mesto, zahŕňala práce v hodnote takmer jedného milióna eur.


V rámci obnovy tam bola dokončená nová turistická kancelária, ktorú otvoria v jarných mesiacoch. "Pevnosť tak bude pre návštevníkov opäť prístupnejšia. Dokončí sa tiež nová trafostanica. Tá umožní organizovanie väčších podujatí, ktoré sa už teraz plánujú na rok 2024," uviedol mestský úrad.         

Okrem modernej recepcie budú turistom k dispozícii aj nové toalety. Rekonštrukciou prešla tiež časť vonkajšej fasády a chodníky. "Mesto už podalo ďalšiu žiadosť o grant na pokračovanie skrášľovania pevnosti. Na jar tu bude otvorený remeselný pivovar a tiež nová expozícia o lodeniciach," pripomenula radnica.         

Komárňanská pevnosť bola svojho času najväčším pevnostným systémom rakúsko-uhorskej monarchie. Postavená bola na mieste pôvodného komárňanského hradu, ktorý strážil sútok Váhu a Dunaja.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
02.08.2017
Štyri erby na kontajnery so stromami vyrobia miestni študenti
Štyri kovové erby, ktoré budú krášliť kontajnery so stromami v centre Fiľakova, vyrobia miestni stredoškolskí študenti. Ako informoval primátor mesta Attila Agócs, spomínané kontajnery osadia na Hlavnej ulici v rámci revitalizácie zelene.
viac
25.01.2018
Pokračuje obnova strechy kasárenskej budovy
V nadchádzajúcom jedenapolročnom období môže Komárno počítať s finančnou pomocou vo výške viac ako pol milióna eur na pokračovanie opravy strechy kasárenskej budovy v Pevnosti.
viac
18.02.2020
Komárňanská pevnosť bude zvečnená na nulovej zberateľskej eurobankovke
Mesto Komárno sa v tomto roku zapojí do konceptu turistických nulových eurobankoviek, ktorých zámerom je zviditeľnenie pamiatok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %