Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.05.2023 08:25

Mesto je pripravené na začiatok výstavby regionálnej kompostárne


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Kremnice je pripravená na začiatok výstavby regionálnej kompostárne za vyše 2,7 milióna eur, ktorá bude slúžiť mestu i okolitým obciam. Ako uviedol primátor Kremnice Martin Novodomec, získanú dotáciu by malo mesto vyčerpať do konca tohto roka.


Vybudovanie regionálnej kompostárne je podľa primátora jedna z najväčších investičných akcií v meste za uplynulé roky. Začiatkom apríla samospráva úspešne ukončila proces verejného obstarávania na stavebné práce, zákazka bola pridelená spoločnosti Unistav Teplička. Aktuálne mesto čaká na výsledok kontroly obstarávania.

"Všetko záleží od kontroly, následne môžeme odovzdať stavenisko a môže sa začať. Zhotoviteľ je pripravený," skonštatoval primátor s tým, že v súčasnosti mesto obstaráva i strojovú techniku na dovybavenie kompostárne.

Na vybudovanie regionálnej kompostárne získalo mesto Kremnica dotáciu vo výške viac ako 2,7 milióna eur, vzniknúť má na mieste súčasného kompostoviska v blízkosti železničnej stanice. Prevádzku budú zabezpečovať mestské technické služby.

Okrem mesta Kremnica má kompostáreň slúžiť aj pre okolité samosprávy, a to obce Krahule, Kopernica, Nevoľné, Kremnické Bane, Kunešov, Dolná Ves, Lúčky, Bartošova Lehôtka či Horná Ves. Zhodnocovať sa tu bude biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad a parkov, vrátane odpadov z cintorínov, biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2020
Pezinok bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur
Mesto Pezinok bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur. Bežný a kapitálový rozpočet je schodkový, preto sa na dofinancovanie použijú prostriedky z rezervného fondu. Mestský rozpočet schválili pezinskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí.
viac
14.04.2022
Práce na výstavbe kompostárne pokračujú
V meste Kežmarok pokračuje výstavba kompostárne, hotová by mala byť začiatkom leta.
viac
08.11.2022
Mesto získalo na novú kompostáreň dotáciu viac ako 2,7 milióna eur
Mesto Kremnica v okrese Žiar nad Hronom získalo na výstavbu novej kompostárne dotáciu vo výške viac ako 2,7 milióna eur. Zhodnocovať sa tu bude aj odpad z okolitých obcí. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
02.03.2023
Mesto zmodernizuje kompostáreň, na projekt získalo vyše 1,7 milióna eur
Mesto Levice zmodernizuje svoju kompostáreň. Na projekt získalo z Ministerstva životného prostredia SR nenávratný finančný príspevok v hodnote 1 737 106,29 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %