Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
14.11.2020 08:05

Mesto investuje do rekonštrukcie kontajnerových stojísk


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Komárno začalo s rozsiahlou rekonštrukciou stojísk kontajnerov. Radnica chce viaceré priestory okolo smetných nádob ohradiť a uzavrieť.


Podľa slov viceprimátora Tomáša Vargu sa mestu osvedčili uzamykateľné stojiská, ktoré už boli vybudované na Eötvösovej ulici. „Týmto opatrením sa podarilo zabrániť prístupu ľuďom, ktorí sa prehrabávali v odpadkoch a znečisťovali tak okolie. Preto sa vybudujú aj ďalšie uzatvárateľné stojiská,“ skonštatoval Varga       

Práce sa začali už v októbri a pokračovať budú aj v priebehu novembra. „V minulom roku vyčlenila samospráva na rekonštrukciu stojísk kontajnerov a nákup nových smetných nádob vyše 170.000 eur, v tomto roku sa táto suma blíži k 90.000 eurám. Mestské zastupiteľstvo okrem toho na svojom novembrovom zasadnutí rozhodlo o nákupe nových smetných nádob za 40.000 eur,“ informoval mestský úrad.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2019
Komárno pokračuje v obnove protitureckej pevnosti
Mesto Komárno pokračuje v obnove tamojšej protitureckej pevnosti, ktorú v roku 2003 odkúpilo od Ministerstva obrany SR. Záchrana, obnova a prezentácia národnej kultúrnej pamiatky patrí medzi priority mesta.
viac
09.09.2019
Mesto investovalo do školských kuchýň takmer jeden milión eur
Takmer jeden milión eur investovala komárňanská radnica do rekonštrukcie piatich školských kuchýň. Nová bola vybudovaná na Základnej škole (ZŠ) na Rozmarínovej ulici. V tomto školskom roku tak bude mať svoju kuchyňu každá škola.
viac
22.04.2020
Druhá etapa rekonštrukcie župného domu sa začne až na budúci rok
Termín začiatku druhej etapy obnovy župného domu v Komárne sa posúva na budúci rok. Mesto Komárno, ako vlastník objektu, sa rozhodlo preložiť rekonštrukčné práce na obnove dvorových fasád a vstupnej drevenej brány z dôvodu šírenia nového koronavírusu a po zvážení všetkých rizík.
viac
18.10.2022
Na ZŠ Móra Jókaiho pribudlo basketbalové ihrisko i atletická dráha
Mesto Komárno ukončilo kompletnú rekonštrukciu školského dvora Základnej školy Móra Jókaiho. K zrekonštruovanému futbalovému ihrisku pribudlo v piatok 14. októbra basketbalové ihrisko a atletická dráha.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %