Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
19.01.2022 10:33

Mesto Detva je už vlastníkom nedokončenej budovy okresného úradu


Rozostavaná budova okresného úradu v Detve. Snímka zdroj: (dtinfo.sk).


Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Presný účel jej využitia však samospráva stále nemá vyriešený. Ako dodal, je to predmetom širšej diskusie.


„Mesto predbežne ráta s viacúčelovým využitím budovy, napríklad pre podnikateľské subjekty, občianske združenia či rôzne inštitúcie a organizácie,“ spomenul.

Stavba je dlhodobo rozostavaná, v súčasnosti chátra, jej stav sa stále zhoršuje, ničia ju vandali a bezdomovci. Touto témou sa v minulosti zaoberala aj komisia územného plánu a životného prostredia detvianskeho mestského zastupiteľstva. „Dvadsať rokov mesto bojovalo o dostavbu tejto budovy rôznymi cestami. Podporovali sme všetky možnosti, aby ju štát dokončil. Vždy sa to však skončilo tak, že budova naďalej chátrala. Samospráva sa teraz musí rozhodnúť, čo s ňou bude,“ povedal predseda komisie a zároveň mestský poslanec Ondrej Vrťo.

„Budova je dosť veľká, bola stavaná na to, aby do nej presťahovali všetky úrady mesta. Daňový, mestský či úrad práce. Tak ju navrhli a sú tak prispôsobené jej vnútorné priestory. Je teda komplikované urobiť z nej napríklad nájomné byty, pretože sú tam trojmetrové stropy,“ vysvetlil.

Poslanec doplnil, že problémom budovy tiež je, že ju stavali v čase, keď ešte napríklad neboli požiadavky na parkovacie miesta také, aké sú dnes.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2017
Klientske centrum navštívilo za necelé tri mesiace približne 4300 ľudí
Klientske centrum (KC) v Sobranciach navštívilo za necelé tri mesiace od jeho uvedenia do prevádzky približne 4300 ľudí. Najviac ich zaznamenali na evidencii vozidiel a vybavovaní dokladov. Informoval o tom prednosta Okresného úradu (OÚ) v Sobranciach Boleslav Lešo.
viac
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
08.04.2022
Zatiaľ nie je jasné, čo bude s nedokončenou budovou okresného úradu
Zatiaľ nie je jasné, čo bude s nedokončenou budovou okresného úradu v Detve. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Presný účel jej využitia totiž samospráva stále nemá vyriešený. Jej vlastníkom je od decembra minulého roka.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %