Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
17.03.2016 08:00

Mensa bude testovať IQ žiakov i verejnosti v Trnave


Testy IQ budú prebiehať do konca marca. (Foto: Pixabay)


Do konca marca môžu školy na území Trnavského kraja prihlásiť svojich nadaných žiakov do krajského kola IQ olympiády.


Šiesty ročník IQ olympiády sa uskutoční 28. apríla, pričom priamo v Trnave ide o druhé pokračovanie podujatia, ktoré pripravuje organizácia združujúca nadpriemerne inteligentných ľudí Mensa Slovensko. IQ olympiáda 2016 sa bude opäť konať na pôde Anglicko-slovenskej bilingválnej školy Besst a záštitu nad ňou prevzal aj tento rok primátor Trnavy Peter Bročka. Po súťažnej časti dňa si svoje danosti môže otestovať aj verejnosť – dospelí, študenti i deti do 14 rokov za poplatok, musia sa však zaregistrovať do 27. apríla na stránke www.mensa.sk/node/616/register

Do krajského kola súťaže postupujú najlepšie tímy zo školských kôl. Vlani to bolo spolu 63 detí, ktoré museli okrem iného riešiť úlohy zamerané na logické súvislosti, pamäť, postreh, odhadovať hmotnosť a dĺžku. Úlohy pokračovali logickou hrou, kde najskôr museli vylúštiť šifru nasmerujúcu ich na miesto, kde ich čakali ďalšie zadania.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2017
Zlučovanie základných škôl s materskými bude v Trnave pokračovať
Prvé zlučovanie základných škôl s materskými sa uskutočnilo v Trnave ešte v roku 2013. V procese zlučovania bude Mesto Trnava pokračovať od 1. februára 2018.
viac
06.02.2021
Mesto v pondelok materské a základné školy neotvorí
Materské a základné školy v Nitre zostanú na budúci týždeň v pondelok (8. 2.) zatvorené. Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka sa otvoria až v priebehu týždňa. „Bližšie informácie budeme zverejňovať priebežne, hneď ako bude platné uznesenie vlády,“ uviedol Holúbek pre TASR.
viac
08.02.2021
Organizácia Zdravé regióny ponúka pomoc v MRK
V súvislosti s avizovaným návratom detí do škôl, ako aj povinnosťou testovania sa zriaďovatelia a riaditelia škôl, ktoré navštevujú títo žiaci, môžu obrátiť na koordinátorov štátnej príspevkovej organizácie Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny.
viac
20.06.2023
Všetky trnavské školy majú elektrinu z fotovoltiky
Vďaka inštalovaným fotovoltickým panelom sa stali základné školy (ZŠ) v Trnave z veľkej časti sebestačné pri výrobe elektrickej energie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %