Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
27.05.2022 01:30

Medzinárodný folklórny festival predstavil program


Snímka zdroj: (MsÚ Myjava).


Po dvoch rokoch sa Medzinárodný folklórny festival MYJAVA uskutoční bez obmedzení v termíne 15. až 19. júna. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


Predohrou k hlavným programom 62. ročníka festivalu bude otvorenie výstavy s názvom Sedemdesiat sukieň mala v SNM - Múzeu Slovenských národných rád v Myjave. To je naplánované na stredu 15. júna. "Pôjde o výstavu zo zbierkového fondu Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne, ktorá návštevníkom predstaví tradičný i moderný prístup k slovenskému folklóru prostredníctvom súčasného umenia," informoval hovorca.

Samotný program festivalu otvorí v piatok program Veľký svet malým ľuďom, ktorý je určený žiakom základných a stredných škôl. Sobota sa začne Jarmekom pot mijafskú vežu na Námestí M. R. Štefánika. "Hlavné programy v amfiteátri sa v prvý víkendový deň začnú krátko po 16.00 h premietaním regionálneho programu zo Záhoria s názvom Staraua sa maci má, de mi Pán Búh místa dá," uviedol Hrin.

Posledný festivalový deň sa začne o 10.00 h misijnými bohoslužbami. "Záverečný galaprogram s názvom Kopaničiari bude venovaný výročiam myjavských súborov. Na pódiu sa predstavia Detský folklórny súbor Kopaničiarik, Folklórny súbor Kopaničiar, Folklórny súbor Kopa a Folklórna skupina Kýčer z Turej Lúky," informoval hovorca podujatia.

Ako doplnil, počas festivalu bude možné ako po iné roky prespať v športovej hale. Bližšie informácie o festivale sú dostupné www.mffmyjava.sk. Festival sa uskutoční s podporou Fondu na podporu umenia a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
06.07.2022
Festival Kopanice v kroji predstaví ľudový odev obyvateľov kopaníc
Festival kopaničiarskeho regiónu Kopanice v kroji v tomto roku predstaví ľudový odev krajnianskych a myjavských kopaníc. Uskutoční sa v Košariskách pri Myjave počas víkendu 9. a 10. júla.
viac
26.07.2022
Trnavská brána privíta folkloristov zo Slovenska i zahraničia
Medzinárodný folklórny festival Trnavská brána ponúkne od 19. do 21. augusta program na viacerých miestach v Trnave. Informovalo o tom mesto.
viac
22.05.2023
Medzinárodný folklórny festival predstavil program 63. ročníka
Už 63. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava sa uskutoční v termíne 14. až 18. júna. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %