Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.07.2019 12:10

Marikovské folklórne slávnosti vyvrcholia vystúpením košického súboru Železiar


Ilustračný výrez plagátu


Slávnostnou svätou omšou v kostole sv. Jána Nepomuckého v podhorskej obci Horná Mariková v Považskobystrickom okrese odštartujú v nedeľu 14. júla 27. Marikovské folklórne slávnosti.


Ako informovala Dana Mahútová z Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici, na slávnostiach sa predstavia viac ako dve desiatky folklórnych skupín, detských folklórnych súborov a ľudových hudieb. Punc medzinárodnosti dá slávnostiam folklórna skupina Slovenka z chorvátskej Rijeky. Vyvrcholením slávnosti bude popoludňajšie vystúpenie folklórneho súboru Železiar z Košíc.       

V sprievodnom programe sú pre návštevníkov pripravené ukážky prác ľudovoumeleckých výrobcov, tradičné regionálne jedlá a hry pre deti. Súčasťou slávností sú aj výstavy Rífová píšťala z Javorníkov a Tradičné bývanie v Marikovej.       

Organizátorom Marikovských folklórnych slávností je obec Horná Mariková a Považské osvetové stredisko. Podujatie podporil Fond na podporu umenia a Trenčiansky samosprávny kraj.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Folklórne slávnosti pod Poľanou ponúknu pestrý program
Živou pozvánkou v podobe vyhrávania heligonkárov Hore Detvou a otvorením sprievodných podujatí v areáli amfiteátra začnú v piatok 8. júla 2016 o 16.00 h v Detve 51. Folklórne slávnosti pod Poľanou (FSP).
viac
28.06.2019
Tohtoročná Klenovská Rontouka je zameraná na remeslá a baníctvo
Na tradičné remeslá a baníctvo je zameraný 41. ročník Gemersko-malohontských folklórnych slávností, známych aj ako Klenovská Rontouka, ktoré sa v piatok začínajú v Klenovci v okrese Rimavská Sobota.
viac
06.08.2019
Pozvánka na folklórne slávnosti Janky Guzovej
Obec Žakarovce srdečne pozýva na Žakarovské folklórne slávnosti Janky Guzovej, ktoré sa uskutočnia 24. augusta 2019 na Haldičkách.
viac
13.08.2021
Zemplínske slávnosti, folklórny festival spevu a tanca
Zemplínske slávnosti sú už vyše šesťdesiat rokov neodmysliteľne späté s letom v Michalovciach. V roku 2019 sme ich 60. výročie oslávili veľkolepým trojdňovým programom netušiac, že na 61. ročník si budeme musieť počkať viac než jeden rok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %