Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.08.2020 12:25

Malý Dobrofest 2020 sa uskutoční v augustovom termíne


Ilustračný výrez plagátu


Z dôvodu koronakrízy presunuli organizátori tohtoročný Malý Dobrofest v Trnave z apríla na august. Jednodňový hudobný festival s podtitulom Koncert pre Johna Dopyeru, venovaný vynálezcovi rezofonickej gitary, bude v piatok 7. augusta na Nádvorí.


Vstupenky, ktoré si záujemcovia zadovážili v aprílovom termíne, sú platné.       

"Bude to už 6. ročník festivalu, ktorý nadväzuje na svojho predchodcu - medzinárodný hudobný festival Dobrofest Trnava, ktorý bol jedinečným a jediným podujatím svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj na celom svete, a v minulosti prispel výraznou mierou k zviditeľneniu mesta i Slovenska,“ uviedol Andrej Halada z Trnavskej hudobnej spoločnosti.       

Organizátorom sa v náhradnom augustovom termíne podarilo zachovať takmer celý program z apríla, výnimkou je novopozvaný pesničkár, spevák a hráč na rezofonickú gitaru Paul Batto jr. zo Slovinska. "Priaznivcov bluegrassu poteší päťčlenná česká kapela Album z Chomutova, ktorej dobrista Zdeněk Lucák patrí medzi inštrumentálnu špičku. Samotná kapela jestvuje už viac ako tridsať rokov, má za sebou úspešné vystúpenia na českých aj renomovaných zahraničných festivaloch v holandskom Voorthuizene, vo Francúzsku a v kluboch v Nemecku, Rakúsku a Litve," informoval Halada.       

Domácu hudobnú scénu bude reprezentovať jeden z najlepších slovenských dobristov Milan Benkovič s jeho špeciálne pre tento festival pripraveným country projektom. Záver večera bude patriť českému bluesovému spevákovi a hráčovi na ústnu harmoniku Matějovi Ptaszekovi a jeho kapele Screaming The Blues.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2019
Vďační za slobodu? Pripomenutie si udalostí Novembra ´89 v Trnave
Štátny archív v Trnave v spolupráci s Mestom Trnava a občianskym združením Malý Berlín pripravili žánrovo síce odlišné, ale po obsahovej stránke veľmi zaujímavé a jedinečné podujatia, ktorými si Mesto Trnava so svojimi obyvateľmi pripomenie udalosti Novembra ´89.
viac
09.06.2020
Festival Rotenstein bude v múzejných záhradách i online zároveň
Rytiersky festival Rotenstein najprv pre koronakrízu zmenil miesto konania a aktuálne mení aj termín, keď si ho fanúšikovia budú môcť pozrieť v online podobe.
viac
10.04.2021
Online festival Zhovorka pozýva nielen študentov
Trojdňový online festival Zhovorka je určený nielen vysokoškolákom, ktorí sú unavení z dlhodobého obmedzenia sociálneho života a túžia po interaktívnej diskusii.
viac
19.08.2022
Trnavská brána bude milovníkom folklóru otvorená od piatka do nedele
Program Otvárajte sa, trnafské brány odštartuje dnes - v piatok večer - 21. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Trnavská brána. Do nedele (21. 8.) prinesie stretnutia so slovenským folklórom v rôznych jeho podobách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %