Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
10.01.2020 12:30

Ľudia v petícii žiadajú obnovenie vlakovej dopravy medzi Šaľou a Nededom


Železničná stanica Neded. Snímka zdroj: vlaky.net


Obyvatelia obcí Tešedíkovo, Vlčany, Žihárec, Neded a Diakovce sa podpisujú pod petíciu, v ktorej žiadajú obnovenie osobnej vlakovej dopravy na trati Šaľa – Neded. Petíciu už podporilo aj mesto Šaľa.


Trať zo Šale do obce Neded, miestnymi obyvateľmi nazývaná Csángó, vznikla ešte za čias Rakúsko-Uhorska. Fungovala vyše 100 rokov, od roku 1909 až do roku 2010, keď bola doprava na nej zrušená. „Obyvatelia jednotlivých obcí by privítali, keby táto osobná vlaková doprava opäť ožila. Už dlhšiu dobu sa sťažujú na nedostatočné autobusové spoje,“ uviedla Dajana Hanesová z Mestského úradu v Šali.       

Podľa jej slov by obnovenie dopravy na trati privítali aj Šaľania. „Mnohí z našich občanov navštevujú v okolitých obciach svoju rodinu a priateľov. I do Šale prichádzajú obyvatelia z okolitých obcí, a to nielen z dôvodu prestupu na ďalší spoj, ale tiež tu navštevujú svojich blízkych alebo šalianske kultúrne a športové podujatia. Preto sa aj naše mesto rozhodlo túto petíciu podporiť. Občania ju môžu podpísať priamo na Mestskom úrade v Šali," dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2016
Zo štyroch etáp výstavby Vážskej vodnej cesty je dokončená len prvá
Pred šiestimi rokmi mala byť dobudovaná Vážska vodná cesta. Zo štyroch etáp výstavby, ktoré mali spojiť Žilinu s Dunajom v Komárne, je však v súčasnosti dobudovaná len prvá etapa Komárno – Sereď v celkovej dĺžke 75 kilometrov.
viac
22.11.2016
Občania protestujú proti dlhotrvajúcej príprave na výstavbu obchvatu mesta
Obyvatelia Šale koncom uplynulého týždňa opäť vyjadrili svoju nespokojnosť s dlhotrvajúcimi prípravami na výstavbu obchvatu mesta. Niekoľko desiatok sa ich zišlo pred budovou mestského úradu, kde transparentmi upozorňovali na problém s dopravou v meste.
viac
05.09.2022
TSK žiada o prehodnotenie grafikonu vlakovej dopravy a zapracovanie pripomienok
Rámcový návrh nového grafikonu vlakovej dopravy, ktorý má vstúpiť do platnosti v decembri, by výrazne zasiahol do aktuálnej vlakovej obslužnosti na viacerých tratiach Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
10.06.2023
Radnica chce zabojovať za zachovanie pohotovosti v meste
Šalianska radnica nesúhlasí s návrhom na zrušenie ambulantnej pohotovosti v meste. Primátor Jozef Belický už podľa svojich slov pripravuje petíciu za jej zachovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %