Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
25.06.2024 02:05

NSK a Arriva zavádzajú taktovú dopravu na trase medzi Nitrou a Šaľou


Ilustračná snímka (ARRIVA)


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) a spoločnosť Arriva Nitra zavádzajú taktovú dopravu na trase Nitra - Cabaj-Čápor - Trnovec nad Váhom - Šaľa.


Od začiatku júla tohto roka budú počas pracovných dní premávať spoje každú hodinu, počas víkendov a sviatkov každé dve hodiny, informoval Silvester Zemes, generálny riaditeľ spoločností Arriva Nitra a Nové Zámky.         

Zavedenie taktovej dopravy na linke spájajúcej Nitru a Šaľu nadviaže na úspešný pilotný projekt taktovej dopravy na trase Nitra - Levice. Ten odštartoval pred rokom a prispel k nárastu počtu cestujúcich na tejto trase, zhodnotil Zemes.         

Podľa predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislava Becíka pravidelné intervaly medzi jednotlivými spojmi v taktovej doprave znamenajú, že cestujúci sa môžu vždy spoľahnúť na to, kedy odchádza ich autobus zo zastávky. Kraj im zároveň garantuje, že cena cestovného sa nebude zvyšovať a sociálne zľavy zostanú zachované bez ohľadu na ceny pohonných látok, potvrdil Becík.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2018
Kraj chce budovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce na svojom území vybudovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Ako informoval Úrad NSK, fungovať by mali pre spádovú oblasť Šaľa a Štúrovo.
viac
05.10.2020
Preprava autobusom v meste bude viac smart
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.
viac
14.06.2021
Nebezpečný zjazd z R1 prestavajú najskôr o šesť až sedem rokov
Nebezpečný zjazd z rýchlostnej cesty R1 na Cabajskú ulicu v Nitre nebude v dohľadnom čase prestavaný na okružnú križovatku. Podľa ministerstva dopravy v súčasnosti nie je na prestavbu pripravená ani projektová dokumentácia.
viac
01.07.2023
NSK a ARRIVA pilotne zavádzajú taktovú dopravu na trase Nitra – Vráble – Levice
Nitriansky samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťami ARRIVA NITRA a ARRIVA Nové Zámky spúšťajú od 1. júla pilotný projekt taktovej dopravy v regióne. Pevné intervaly medzi jednotlivými spojmi zjednodušia cestovanie a uľahčia ďalšiu integráciu verejnej dopravy v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %