Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
19.04.2023 03:20

Ľudia môžu vybrať víťaza ocenenia Učiteľ Slovenka v kategórii cena verejnosti


Ilustračná snímka.


Svojho favorita spomedzi finálnej desiatky ocenenia Učiteľ Slovenska si môže vybrať aj verejnosť. Tá sa môže zapojiť do hlasovania v kategórii cena verejnosti, ktoré už bolo spustené.


Informovala o tom komunikačná manažérka Eva Sládková z Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica.

Odborná porota pri výbere desiatky finalistov brala do úvahy nielen to, ako pedagógovia učia. Zaujímalo ju tiež, ako rozvíjajú mäkké zručnosti, ako sú empatia, komunikácia či spolupráca. Teda, aké osobnosti zo žiakov vychovávajú. Som zvedavá, či sa naše kritériá zhodujú s kritériami rodičov a samotných žiakov. Oni všetci totiž môžu hlasovať," poznamenala Zuzana Labašová z Komenského inštitútu.

Vo finálovej desiatke ocenenia je sedem žien a traja muži. Najviac ich je z Banskobystrického kraja – až štyria, dvaja sú z Trenčianskeho kraja a po jednom zo Žilinského, Bratislavského, Nitrianskeho a Prešovského kraja. Za svojho favorita môže hlasovať ktokoľvek na webe ocenenia.

Hlasovať je možné maximálne piatimi hlasmi na jedného učiteľa z jednej emailovej adresy počas celého obdobia hlasovania. Hlasovanie potrvá do 17. mája.

Učiteľ Slovenska je národná cena licencovaná medzinárodným ocenením Global Teacher Prize. Ide o ocenenie inšpiratívnych a výnimočných učiteľov základných a stredných škôl naprieč Slovenskom. Meno laureátov vrátane toho, kto získa cenu verejnosti, sa dozvie verejnosť 25. mája.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2017
Rozhodnúť o víťazovi Ceny verejnosti môžete i vy
Nadácia Orange umožní každému v online hlasovaní vyjadriť svoje sympatie jednej z nominovaných mimovládnych organizácií a udeliť tak Cenu verejnosti.
viac
16.10.2017
Prestížne ocenenie CE.ZA.AR 2017 aj pre projekt z Prievidze
Obnova časti námestia v Prievidzi s vodným prvkom získala cenu verejnosti CE.ZA.AR 2017. V hlasovaní získala najviac hlasov zo všetkých nominácií.
viac
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
22.09.2022
Výnimočných pedagógov možno aj tento rok nominovať na cenu Učiteľ Slovenska
Výnimočných pedagógov možno po piaty raz nominovať na cenu Učiteľ Slovenska. Nominácie je možné zasielať na webe ucitelslovenska.sk do 6. novembra. Informoval o tom Komenského inštitút Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica, ktorý ocenenie zastrešuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %