Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.01.2022 08:40

Liptovský Mikuláš chce vybudovať pumptrackovú dráhu


Na archívnej snímke žiaci počas tréningu v športovom areáli „Pumptrack Čadca“. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Liptovský Mikuláš plánuje vybudovať pumptrackovú dráhu. Vyrásť by mohla v blízkosti garáží na Nábreží. Radnica v súčasnosti hľadá možnosti financovania, s výstavbou by sa mohlo začať ešte v tomto roku.


"Podľa skúseností z iných miest sú tieto dráhy mimoriadne obľúbené a vyhľadávané. Liptovskomikulášania dnes za nimi dochádzajú do iných miest, ktoré sú vzdialené hodinu cesty autom. Nový areál rozšíri možnosti športovania v meste a priláka nových návštevníkov," priblížil zástupca primátora mesta Ľuboš Trizna, ktorý je iniciátorom projektu.

Ako dodal, pumptrack je primárne bicyklová dráha, ktorú si vedia užiť všetky vekové a výkonnostné kategórie jazdcov od odrážadiel až po pretekárov. Zajazdia si na nej nielen na bicykli, ale na všetkom, čo má kolesá, či už zvolia kolobežku, skejtbord alebo kolieskové korčule.

Autorom dizajnu k liptovskomikulášskej dráhe je pumptrackový dizajnér a staviteľ Roman Kaločay. "Dráha je navrhnutá s dvomi úplne oddelenými okruhmi. Základný okruh zvládne najširšie spektrum jazdcov, dopĺňa ho alternatívna línia so skokmi. Druhý, nízkoprofilový okruh je určený pre začínajúcich jazdcov a deti a na zvýšenie kapacity areálu. Nájdeme tu aj prepojovaciu líniu s prvkami pre kolobežky," vymenoval s tým, že navrhovaný hlavný pumptrackový okruh svojou dĺžkou a charakteristikou je mimoriadne atraktívny aj na usporiadanie pretekov národného významu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
19.10.2017
V Liptovskom Mikuláši vybudujú vnútromestskú cyklotrasu
Mesto sa už dva roky pripravuje na jej realizáciu. V súčasnosti projekt konečne naberá reálne kontúry.
viac
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
03.01.2023
V Krupine vznikne pumptracková dráha,na pozemkoch mesta ju postaví miestna firma
V Krupine pripravujú výstavbu prvej pumptrackovej dráhy. Vyrásť má v lokalite schválenej v zmysle územného plánu mesta, a to na voľnej ploche neďaleko centra, vo vlastníctve samosprávy pri rieke Krupinici. Informuje o tom primátor Radoslav Vazan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %