Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
18.05.2024 09:05

Linka detskej istoty v piatok oslávila medzinárodný deň detských liniek


Linka detskej istoty


Linka detskej istoty (LDI) v piatok oslavuje Medzinárodný deň detských liniek. Na medzinárodne zjednotenom čísle 116111 LDI poskytuje 28 rokov nonstop anonymné a bezplatné dištančné poradenstvo pre celé Slovensko.


Informovala o tom programová riaditeľka LDI Táňa Ivanič Rybanská. "Takáto forma kontaktu s deťmi je dostupná takmer v každom štáte sveta, v 133 krajinách a v Európe je podporovaná stratégiami na ochranu detí v EÚ. Pre Slovensko je to práve organizácia - Linka detskej istoty," uviedla Ivanič Rybanská. Podotkla, že o dôležitosti nonstop dostupnej pomoci a podpory pre všetky deti a mladých hovoria desiatky četov, emailov a stovky telefonátov, ktoré denne riešia.         

Priblížila, že linka je veľakrát pre deti prvým kontaktom s odbornou pomocou, ktorú môžu využiť kedykoľvek, zadarmo a anonymne. "V niektorých prípadoch to môže byť aj jediná pomoc, na ktorú sa v danej chvíli vedia obrátiť," dodala riaditeľka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
Tohtoročnou témou Svetového dňa životného prostredia je biodiverzita
Pri príležitosti pripomenutia si Svetového dňa životného prostredia (World Environment Day) minister životného prostredia Ján Budaj spustí zelenú linku envirorezortu.
viac
21.05.2022
Pripravili deťom netradičnú oslavu ich sviatku
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vyrazí v sobotu 28. 5. historický vlak v naozaj netradičnom zložení (zostáva prekvapením až do samého štartu) z Košíc až do Slavošoviec, kde je pripravený pestrý program.
viac
21.03.2023
Vo Zvolene a okolí bude séria podujatí k Medzinárodnému dňu lesov
Národné lesnícke centrum (NLC) – Centrum transferu poznatkov a lesnej pedagogiky vo Zvolene pripravilo aj tento rok kampaň pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov, ktorý si pripomíname každoročne 21. marca. Témou aktuálneho 11. ročníka je Zdravé lesy pre zdravých ľudí.
viac
29.01.2024
ZMOS si pripomenul Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu
Združenie miest a obcí Slovenska si pripomína Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu symbolizujúci jedno z najtemnejších období ľudstva v histórii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %