Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
16.10.2024 07:55

Letecký spoj z Bratislavy do Košíc bude treba dotovať miliónmi eur ročne


Snímka zdroj: Letisko Bratislava


Ministerstvo dopravy (MD) SR zrušilo IC vlaky z Bratislavy do Košíc. Zároveň však na tejto trase plánuje letecký spoj, ktorý bude treba dotovať miliónmi eur ročne. Uviedol to v utorok Martin Pekár z opozičného PS na tlačovej konferencii.


„Dospeli sme do bodu, keď cestujúci na Slovensku musia trpieť za to, že vlády Fica počas 15 rokov neplnili povinnosti rozvoja našej dopravnej infraštruktúry. Celá EÚ, vrátane našich najbližších susedov, pochopili a idú cestou udržateľnej, ekologickej a dostupnej dopravy," uviedol Pekár.         

Dodal, že MD SR sa rozhodlo zrušiť IC vlaky z dôvodu, že sú drahé a nerentabilné. Zároveň sa však rozhodlo implementovať letecký spoj medzi Bratislavou a Košicami, ktorý bude potrebne dotovať miliónmi eur ročne. Systémovým riešením by podľa Pekára bola plná elektrifikácia a modernizácia hlavných železničných koridorov medzi Bratislavou a Košicami.         

„Pán minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD), chcel by som vás vyzvať, aby ste prestali škrtať trasy železniciam a začali investovať, inovovať, modernizovať a elektrifikovať naše železničné infraštruktúry, pretože slovenské železnice si to zaslúžia," uzavrel.         

Hovorkyňa MD SR Petra Poláčiková v pondelok (14. 10.) informovala o tom, že rezort plánuje spojiť Bratislavu a Košice leteckou linkou. Rezort aktuálne pripravuje podmienky na vyhlásenie verejnej súťaže na leteckého dopravcu. Cieľom ministerstva je, aby sa medzi Bratislavou a Košicami začalo lietať koncom marca alebo začiatkom apríla 2025.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2019
Healthy run 2019 štartuje už túto nedeľu 19. 5. v Banskej Bystrici
Tri slovenské mestá opäť symbolicky prepojí beh za zdravie. Zdravotníci v Bratislave, Banskej Bystrici aj v Košiciach sú pripravení priniesť širokej verejnosti základné informácie o ich zdravotnom stave priamo na športoviskách.
viac
15.09.2021
Biela noc pozýva na 17-dňovú prechádzku mestom, predstaví najmä domácu scénu
Najväčší medzinárodný festival súčasného umenia na Slovensku Biela noc tento rok v Bratislave pozýva na prechádzku mestom. Väčšinu diel, najmä domácich autorov, predstaví v exteriéri a potrvá až 17 dní, a to od piatka 17. septembra do 3. októbra.
viac
31.01.2022
Mesto Košice prerozdelí 22 000 eur na podporu dobrovoľníckych aktivít
Mesto Košice vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí na projekty zamerané na poskytovanie služieb v oblasti dobrovoľníctva na tento rok. Celkovo prerozdelí 22 000 eur, pričom maximálna výška dotácie je 1500 eur. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
21.06.2022
Zvieracie útulky dostanú na svoju činnosť 70 000 eur
Dokopy 70 000 eur si prerozdelia tri občianske združenia, ktoré sa v Košiciach venujú túlavým, nechceným a opusteným zvieratám. Dotácie na základe ich žiadostí odobrilo mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom júnovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %