Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.11.2022 09:30

Kúpou vecí na Adventnom bazáriku prispejú ľudia na obnovu odevnej banky


Ilustračná snímka: (tasr).


Oblečenie, doplnky, hračky či výbavu do domácnosti si budú môcť záujemcovia zakúpiť na Adventnom bazáriku odevnej banky, ktorý pripravilo v období od 14. novembra do 12. decembra sociálne oddelenie mestského úradu (MsÚ) v Handlovej. Prispejú tiež tak na obnovu priestorov odevnej banky.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Adventný bazárik sa bude konať v priestoroch bývalej krajčírskej dielne v budove Základnej školy na Morovnianskej ceste.

"Záujemcovia si môžu vybrať zo širokej ponuky oblečenia, v ponuke sú tiež uteráky, obliečky, kabelky, školské vaky, topánky, knihy, potreby do domácnosti a ďalšie zaujímavosti," načrtla Paulínyová. Čím viac kusov si návštevníci podľa nej odnesú, tým je cena nižšia.

Podľa Jany Polakovičovej zo sociálneho oddelenia MsÚ obdobie pandémie a iných spoločenských zmien akosi potlačilo do úzadia ponuku tejto sociálnej služby v Handlovej. "Počas tohto roka priniesli darcovia do odevnej banky veľké množstvo oblečenia, obuvi a rôznych potrebných vecí do domácnosti," priblížila Polakovičová.

Táto služba podľa nej mnohokrát pomohla a zaslúži si pozornosť. "Netajíme sa tým, že niektoré veci už sa stali retro, ale možno práve v tom spočíva ich zaujímavosť a nájdu svojho majiteľa," podotkla.

"Adventný bazárik tiež v sebe nesie pridanú hodnotu v podobe opakovaného použitia nielen odevov, čím ľudia pomôžu i prírode," doplnila primátorka Silvia Grúberová. Cieľom bazárika je podľa nej predovšetkým pomôcť všetkým, ktorí pomoc potrebujú, starším, mladším, rodinám i jednotlivcom.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2017
Prievidzský úrad práce zriadil odevnú banku
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prievidzi zriadil vo svojich nevyužívaných priestoroch odevnú banku. Jeho zamestnankyne tam pracujú vo voľnom čase, ich pomoc je podľa nich na rozdiel od podobných zariadení adresná a realizujú ju po celom okrese.
viac
03.12.2021
Mesto Handlová plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom
Celkové príjmy mesta majú dosiahnuť 15 466 766 eur, samospráva počíta s výdavkami v rovnakej výške. Rozpočet na rok 2022 schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok (2. 12.).
viac
07.02.2022
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 346 000 eur
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov. S prvými prácami začal vybraný dodávateľ v závere minulého roka, investíciu za viac ako 346 000 eur financuje mesto z Integrovaného regionálneho operačného programu. Nové zariadenie prepojí dve generácie.
viac
11.03.2022
Handlová spustila interaktívny projekt na podporu cestovného ruchu
Samospráva Handlovej spustila projekt na podporu cestovného ruchu v meste. Výzvou Zaži Handlovú chce podporiť spoznávanie handlovskej kultúry, histórie a prírody interaktívnym spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %