Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.12.2020 09:15

Krízový manažment eurofondov pomáha čerpaniu


Ilustračná snímka.


Alokáciu eurofondov určenú pre regionálny program IROP a cezhraničné programy INTERREG na tento rok vyčerpá Slovensko v plnej výške. Krízové riadenie eurofondov zásadne zjednodušilo pravidlá a odbúralo byrokraciu.


Podľa rezortu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovensko v tomto roku vyčerpá plnú alokáciu eurofondov určenú na tento rok, t. j. 855 miliónov eur iba s malými stratami v Operačnom programe Rybné hospodárstvo. V tejto veci prebiehajú rokovania s Európskou komisiou.

K 1. októbru zostávalo v regionálnom programe IROP nevyčerpaných ešte 109 miliónov eur a z  cezhraničných programov to bolo ďalších 11 miliónov eur. Za necelé 3 mesiace, vďaka krízovému manažmentu a efektívnym opatreniam, bude mať Slovensko vyčerpané peniaze do posledného centu a neprídeme ani o jediné euro.  Je to o to dôležitejšie, že z regionálneho programu sa financuje zdravotníctvo v regiónoch, cesty, cyklotrasy, školy, teda to, čo ľudia najviac pociťujú na kvalite života.

Prezentáciu k čerpaniu eurofondov a výsledky čerpania IROP nájdete TU

Autor: (MIRRI SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2021
Do ŽSK sa vlani dostalo cez IROP vyše sedem miliónov eur
Do Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa v roku 2020 dostali z Európskeho fondu regionálneho rozvoja finančné prostriedky vo výške zhruba sedem miliónov eur.
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
04.11.2021
V novej architektúre eurofondov samosprávy chýbajú
Operačný program Slovensko bude mať desať sprostredkovateľských orgánov. Napriek výhradám zo zoznamu vypadli samosprávne kraje a krajské mestá. Rezort regionálneho rozvoja chce namiesto toho samosprávam pomôcť s čerpaním cez nové technické sekretariáty a regionálne centrá.
viac
20.12.2021
O prvú platbu z Plánu obnovy požiadame v apríli 2022
Slovensko sa minulý týždeň zaradilo medzi prvé krajiny v Európskej únii, ktoré sú plne pripravené na realizáciu plánu obnovy a majú vyrokovanú a schválenú Operačnú dohodu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %