Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.03.2020 02:25

Krajská rada mládeže školila pedagógov, ako vyučovať pomocou internetu


Ilustračná snímka: (int.).


Viac ako štyri desiatky učiteľov základných a stredných škôl v Trenčianskom samosprávnom kraji absolvovalo dvojdňové on-line školenie výučby žiakov prostredníctvom internetu. Pripravila ho Rada mládeže Trenčianskeho kraja.


Ako informoval projektový manažér Rady mládeže Trenčianskeho kraja Martin Labudík, rada reagovala na situáciu, keď študenti prestali chodiť do škôl a vzniká riziko, že chýbajúce hodiny môžu ohroziť študijné výsledky.

V kurzoch sa podľa neho učitelia oboznámili s prácou prostredníctvom rôznych on-line nástrojov, ktoré môžu využívať pri svojej výučbe so žiakmi prostredníctvom internetu, ako zdieľať študijné materiály, zadávať rôzne domáce úlohy a viesť on-line rozhovory s jednotlivými žiakmi, prípadne s celou triedou.

„Aktivita vznikla vďaka finančnej podpore z projektu Hlas 2020, ktorý je financovaný z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a administrovaný Slovenským inštitútom mládeže IUVENTA. Máme v pláne pokračovať s neformálnym vzdelávaním učiteľov aj naďalej. Preto sme sa rozhodli pripraviť pár videí ako metodiku, ktorú budeme distribuovať medzi učiteľov, ktorí sa už zúčastnili on-line kurzov,” doplnil Labudík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2020
Učitelia a žiaci majú k dispozícii viacero portálov
Krízový štáb vo štvrtok 12. marca rozhodol o zatvorení všetkých škôl a školských zariadení na území Slovenskej republiky od pondelka 16. marca na 14 dní. Prerušenie vyučovania v školách v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu si vyžiadalo využívanie online formy vzdelávania.
viac
07.12.2020
EDUpointy aj v Trnave, Snine a Prešove
Nadácia Pontis v rámci programu Generácia 3.0 otvára EDUpointy po celom Slovensku v spolupráci s lokálnymi vzdelávacími organizáciami alebo samosprávami. V januári sa na zoznam miest zaradia aj Prešov, Snina a Trnava a celkový počet EDUpointov tak stúpne na 9.
viac
02.03.2021
Študenti pomáhajú svojim učiteľom
Mladí ľudia z Petržalského mládežníckeho parlamentu uzatvorili prvý cyklus webinárov pre učiteľov základných a stredných škôl s názvom „Ako kreatívne používať online nástroje vo vyučovaní”.
viac
29.03.2021
ÚVO ponúka učiteľom ZŠ on-line školenia o verejných nákupoch
Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) ponúka všetkým učiteľom základných škôl (ZŠ) on-line školenia o verejných nákupoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %