Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.05.2023 04:15

Krajská knižnica organizuje zbierku hračiek pre deti


Ilustračná snímka.


Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pomôže občianskemu združenie Podaj mi ruku pri nefinančnej zbierke. Jej cieľom je zozbierať pred nadchádzajúcim dňom detí hračky.


Zbierka sa začala v utorok a potrvá do 1. júna. "Čisté a nepoškodené hračky je možné priniesť do krajskej knižnice na Ulici Fraňa Mojtu 18. Vyzbierané hračky venujeme OZ Podaj mi ruku, ktoré ich posunie tam, kam treba. Spolu tak môžeme vyčariť úsmev na tvári aj tým, ktorí si to z finančných dôvodov nemôžu dovoliť," uviedli vyhlasovatelia zbierky.

OZ Podaj mi ruku Nitra zároveň pripomenulo, že darcovia môžu rodinám a ľuďom v núdzi pomôcť aj darovaním ďalších vecí. "Aktuálne zbierame aj oblečenie, trvanlivé potraviny, veci do domácnosti a kuchyne, posteľnú bielizeň, deky, uteráky, obrusy, drogériu i knihy. Zachovalé veci je možné počas pracovných dní odniesť na Mestskú tržnicu v Nitre na prvé poschodie," doplnilo OZ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2019
Týždeň slovenských knižníc otvoria darcovia krvi
Kvapkou krvi odštartuje v pondelok 4. marca Krajská knižnica Karola Kmeťka (KKKK) v Nitre sériu podujatí, ktoré pripravila v rámci Týždňa slovenských knižníc. Akcie určené detským i dospelým čitateľom potrvajú až do piatka 8. marca.
viac
15.02.2022
Krajská knižnica pripravuje digitalizáciu vzácnych historických diel
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pripravuje digitalizáciu regionálneho fondu a publikácií v jej študovni. Rôzne vzácne a historické diela tak budú pre záujemcov o štúdium dostupnejšie.
viac
23.02.2023
Krajská knižnica pripravila na začiatok marca výstavy i tvorivé dielne
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre sa zapojí do podujatia Týždeň slovenských knižníc. V čase od 6. do 10. marca pripravila pre svojich čitateľov rôzne tvorivé dielne i zážitkové čítanie.
viac
15.08.2023
Zbierka školských potrieb pre chudobné deti potrvá do konca augusta
Aj tento rok organizuje Komunitné centrum Fončorda v Banskej Bystrici zbierku školských potrieb pre deti, ktorých rodičia si ich nemôžu dovoliť kúpiť. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %