Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.05.2017 11:35

Kraj otvorí letnú sezónu zavedením cykloautobusov


Cyklovozíky sú dva a v závese za autobusmi budú premávať každú sobotu, nedeľu, cez sviatky, ale aj počas letných prázdnin až do 3. septembra 2017.


Cyklisti môžu po novom v Trenčianskom samosprávnom kraji využiť na presun aj dva cykloautobusy. Jazdiť budú celú letnú sezónu po trasách, ktoré si verejnosť sama zvolila verejným hlasovaním. Oficiálne začínajú jazdiť od začiatku júna, vyskúšať ich však môžete už v sobotu 27. mája.


Kraj plný krásnej prírody, cyklistických chodníčkov a nadšených cyklistov, to je len zopár prívlastkov, ktoré charakterizujú Trenčiansky samosprávny kraj. TSK sa v spolupráci so SAD Trenčín, a. s., rozhodol priniesť novú službu pre cestujúcu verejnosť, ktorá fandí cyklistike. Cyklovozíky sú dva a v závese za autobusmi budú premávať každú sobotu, nedeľu, cez sviatky, ale aj počas letných prázdnin až do 3. septembra 2017. „Trenčiansky samosprávny kraj v rámci svojej snahy podporiť cyklistickú dopravu a cykloturizmus v kraji pristúpil spolu so svojím zmluvným dopravcom k zakúpeniu dvoch cyklovozíkov za autobusy,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

 

Prvá jazda cyklobusom na Bikefest 2017

Prvé cyklobusy oficiálne vyrazia na svoju púť už 3. júna 2017 a to z Trenčína do Nového Mesta nad Váhom a Dubodiela. Príležitosť vyskúšať si cyklobus prichádza pre verejnosť o týždeň skôr, kedy jeden z nich bude premávať na trase z Nového Mesta cez Beckov až do Kálnice na jeden z najznámejších bicyklových festivalov BikeFest 2017. Rozpis časov a jednotlivých trás je uvedený na konci článku.

Nová služba pre cestujúcich je nastavená na jednoduché užívateľské využite. Stačí prísť na zastávku podľa cestovného poriadku a pri nástupe do autobusu nahlásiť vodičovi prepravu bicykla. Bicykel na cyklovozík umiestni obsluha autobusu za možnej pomoci majiteľa bicykla. Následne si už cestujúci klasicky zakúpi cestovný lístok vrátane cestovného lístka za bicykel. Kapacita prívesu na bicykle je 24 miest. Cena za prepravu bicykla je stanovená na symbolické 1 euro.

Cyklobusy budú premávať na dvoch trasách. Prvá trasa vedie z Trenčína cez Mníchovu Lehotu, Trenčianske Jastrabie a končí v Dubodieli. Druhá rovnako vyráža z Trenčína, pokračuje cez Beckov, Kočovce, Rakoľuby a finišuje v Novom Meste nad Váhom. Nové cyklovozíky rozpoznáte na cestách podobne ako župné elektromobily, keďže ich dizajn vychádza z loga Zelenej župy. „Cieľom zavedenia cykloautobusov je, aby bol Trenčiansky samosprávny kraj pre fanúšikov dvoch kolies, ale aj celé rodiny dostupnejší, pretože má v tomto smere naozaj čo ponúknuť. Trasy si vybrali samotní cyklisti, takže verím, že cykloautobusy budú na daných trasách vyťažené celú letnú sezónu,“ dodal župan.

 

Zvezte sa cykloautobusom s automatickým bonusom od Trenčianskeho samosprávneho kraja

Cyklobus odvezie aj odmení. Pre všetkých nadšených cyklistov, ktorí využijú cyklobus, si TSK pripravil súťaž o viaceré vecné ceny. Podmienky súťaže sú jednoduché. Odvezte sa cyklobusom, odfoťte sa s ním sám alebo s partiou priateľov a bicyklami na ňom a pošlite túto fotografiu do správy na facebook TSK. Každá fotka bude zverejnená na FB profile TSK a automaticky ocenená darčekom od TSK.

Všetky informácie o cyklobusoch a súťaži sú zverejnené na www.tsk.sk, darčeky za fotky s cyklobusom sa rozdávajú celé leto až do 3. septembra 2017, preto neváhajte a šliapnite do pedálov.

 

Kedy Vás zvezie cyklobus na Bikefest?

Spoje do/z Kálnice (cez Beckov) – sobota 27. 5. 2017

Z Nového Mesta nad Váhom, žel. st. o 7:31h.

Z Kálnice, hor. koniec o 9:20 h.

Z Nového Mesta nad Váhom, žel. st. o 11:20 h.

Z Kálnice, hor. koniec o 12:52 h.

Z Nového Mesta nad Váhom, žel. st. o 14:31 h.

Z Kálnice, hor. koniec o 16:53 h.

 

Autor: (Matej PLÁNEK, TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2017
Cyklobusy vyrazia na cesty aj tento rok. Čaká ich nová trasa
Aj tento rok pripravila Žilinská župa v spolupráci so zmluvným dopravcom SAD Žilina unikátnu možnosť prepravy pre cyklistov a ich dvojkolesových spoločníkov.
viac
12.06.2017
Žilinská župa otvorila sezónu cyklobusov
Žilinský župan Juraj Blanár spolu s generálnym riaditeľom SAD Žilina Petrom Pobehom vypravili v nedeľu 11. júna z Vrútok prvý cyklobus tohtoročnej sezóny. Unikátnu možnosť prepravy pre cyklistov tak župa ponúkne aj v lete 2017.
viac
20.06.2017
V rokline Kyseľ v Slovenskom raji pribudol nový ferratový chodník
Roklina Kyseľ v Slovenskom raji, ktorú vlani v auguste po 40 rokoch otvorili, je po viac ako sedemmesačnej uzávere opäť prístupná pre turistov. Novinkou tohtoročnej sezóny je stometrový ferratový chodník v spodnom úseku pri nástupe.
viac
03.06.2020
Cyklobusy v ŽSK vyrazia na cesty najbližší víkend
Cyklobusy v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) vyrazia na cesty v sobotu 6. júna. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej odložili ich prvú jazdu pre mimoriadnu situáciu okolo nového koronavírusu o niekoľko dní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %