Pondelok 28.10.2024
Dnes má meniny 
Dobromila
°C
22.10.2024 03:05

Kovarce: Na vrchole Tribeča pribudne nová, 30 metrov vysoká rozhľadňa


Snímka zdroj: Teraz.sk


Na vrchole pohoria Tribeč v katastri obce Kovarce v okrese Topoľčany by mala vzniknúť nová rozhľadňa. Postavená bude v nadmorskej výške 829 metrov nad morom. Majiteľom, užívateľom a prevádzkovateľom rozhľadne bude Nitriansky samosprávny kraj.


Podľa zverejnenej dokumentácie by sa výstavba mala začať v budúcom roku a trvať by mala 24 mesiacov.         

Pôdorys objektu rozhľadne bude štvorcový s vonkajšími rozmermi deväť krát deväť metrov. Celková výška bude 30 metrov. Na rozhľadni budú štyri vyhliadkové plošiny štvorcového pôdorysu. Časť nad poslednou plošinou bude zastrešená valbovou strechou. Na prízemí rozhľadne bude umiestnené múzeum pohoria Veľký Tribeč. V priľahlej časti sú plánované lavičky či samotná útulňa pre turistov i návštevníkov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2018
Rozhľadňa na Kamennej hore dostáva novú podobu
Drevená rozhľadňa vysoká 9,6 metra v Bardejove, smerom na Bardejovské kúpele, má potenciál stať sa novou atrakciou regiónu. Uviedol to riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) "ŠARIŠ" - Bardejov Radomír Jančošek.
viac
15.08.2020
Na Vápennom vrchu nad obcou vyrástla nová rozhľadňa
Na Vápennom vrchu nad obcou Skýcov vyrástla nová turistická rozhľadňa. „Rozhľadňa je otvorená od piatka, v priebehu budúceho týždňa ešte osadíme smerové tabule,“ informoval starosta Skýcova Tomáš Kolembus.
viac
15.05.2021
Návštevníci skanzenu si vychutnajú výhľad z novej rozhľadne
V areáli Múzea liptovskej dediny v Pribyline vybudovali novú rozhľadňu. Je súčasťou náučného chodníka, ktorý návštevníkov prevedie podtatranskou prírodou. Výhľad z rozhľadne si budú môcť turisti vychutnať už od tejto sezóny.
viac
04.11.2023
Golianovo: Popri cyklotrase vznikla nová rozhľadňa
Popri cyklochodníku spájajúcom obec Golianovo s mestom Vráble v okrese Nitra vznikla nová rozhľadňa. Jej výstavba sa začala v októbri minulého roka, podľa zmluvy so zhotoviteľom bude ukončená do 6. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %