Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
15.03.2023 12:35

Komunitný Zelený sad ponúka jarnú školu ovocinárstva


Ilustračná snímka: (tasr).


Komunitný Zelený sad, ktorý na jeseň vyrástol v Topoľčanoch, po zimnom období ožíva. Ako informovala radnica, 17. marca sa tu uskutoční prvá jarná škola ovocinárstva.


Jej účastníci sa dozvedia základné pravidlá starostlivosti pri pestovaní ovocných stromov i to, ako ich na jar správne orezať. "Pod vedením odborného lektora si budú môcť priamo na mieste vyskúšať povýsadbový rez ovocných drevín a dozvedia sa všetko, čo ich k tejto téme zaujíma," uviedli organizátori.

Nový komunitný ovocný sad vysadili neďaleko areálu Margarétka v Topoľčanoch vlani na jeseň. Garantom projektu je nezisková organizácia CEEV Živica, ktorá zaručí odbornú úroveň ekologického a permakultúrneho dizajnu tak, aby sa dreviny navzájom pozitívne ovplyvňovali. Celkovo sa tu vysadilo niekoľko desiatok ovocných stromov a krov starých pôvodných odrôd.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.01.2021
Školy pokračujú v režime ako doteraz
Na základe rozhodnutia konzília epidemiológov budú od 1. februára 2021 materské školy a školské kluby detí pokračovať tak ako v súčasnosti.
viac
21.06.2022
Mesto hľadá miesto na ovocný sad so vzácnymi starými odrodami
Mesto Topoľčany sa zapojí do projektu Zelený sad. Bude ho tvoriť 30 drevín. Pôjde predovšetkým o staré vzácne odrody jabloní, hrušiek a jedlých trvaliek.
viac
19.09.2022
Na sídliskovom mestskom pozemku v Topoľčanoch vznikne nový ovocný sad
V Topoľčanoch vznikne tradičný ovocný sad so vzácnymi starými odrodami stromov. Sad vznikne v rámci projektu Zelený sad, za ktorým stojí občianske združenie (OZ) Živica.
viac
14.11.2022
Nový unikátny sad ponúkne staré odrody ovocia
V Topoľčanoch v pondelok začali vysádzať nový komunitný ovocný sad, ktorý budú tvoriť predovšetkým vzácne staré a krajové odrody. Podľa radnice ide o unikátny projekt, ktorý je na Slovensku prvým svojho druhu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %