Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
18.10.2023 12:05

Akadémia Mateja Tótha sa rozšírila do materských a základných škôl v Topoľčanoch


Ilustračná snímka


Pre deti materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany bude počas celého školského roka 2023/24 k dispozícii Športová akadémia Mateja Tótha.


Akadémia je program, ktorý učí deti systematicky a správne športovať, mať z pohybu radosť, ktorá pretrvá do dospelosti. Deti sa pripravujú na športové výkony, učia sa správne vykonávať pohyb hravou a zábavnou formou.

Tréningy v akadémii prebiehajú počas celého školského roka. V septembri absolvovali vybraní zamestnanci materských a základných škôl odborné školenie. V materských školách prebiehajú tréningy raz týždenne po 45 minút a v základných školách dvakrát týždenne po 60 minút. Výnimočnosť tejto pohybovej prípravy spočíva v zapojení vývojovej kineziológie. Prostredníctvom nej sa v tréningu uplatňujú cvičenia, ktoré pomáhajú deťom kompenzovať nesprávne pohybové vzory súvisiace so sedením v škole alebo pri počítači. Okrem toho zahŕňa program aj psychologickú prípravu, pozostávajúcu s relaxácie, koncentrácie a vizualizácie.

Športová akadémia Mateja Tótha prebiehala aj v predchádzajúcom školskom roku v ZŠ s MŠ Gogoľova a v materských školách Gagarinova a Ľ. Fullu, kde si získala u pedagógov, detí i rodičov vynikajúce ohlasy. „Tešíme sa, že sme tento rok mohli priniesť kvalifikovanú a systematickú športovú prípravu aj ďalším školám a škôlkam,“ hovorí primátorka mesta, JUDr. Alexandra Gieciová.

Zapojením sa do projektu zároveň získala každá škola výhody v podobe pitného režimu, športovej sady pomôcok a ďalšie benefity.

 

 

Autor: (Mesto Topoľčany, Lenka Savarová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2018
V Senici vybudovali v školskom areáli hokejbalové ihrisko za viac ako 82-tis eur
Mesto Senica vybudovalo z vlastného rozpočtu hokejbalové ihrisko v areáli Základnej školy V. Paulínyho-Tótha. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
18.05.2020
Za inovatívny prístup vo výučbe získala škola uznanie prezidentky
Základná škola s materskou školou v Slepčanoch v okrese Zlaté Moravce pripravila pre svojich žiakov zaujímavý spôsob online výučby priamo z triedy.
viac
07.07.2020
Školské poplatky za apríl a máj rodičia v Prievidzi platiť nebudú
Samospráva Prievidze odpustí školské poplatky za apríl a máj, keď boli školy z dôvodu pandémie nového koronavírusu zatvorené.
viac
20.12.2023
Olympijský víťaz Matej Tóth ocenil spoluprácu so ZMOS
O2 Športová akadémia Mateja Tótha pripravila vzdelávaciu konferenciu Moderná a zdravá škola, na otvorení ktorej sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %