Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
18.03.2020 08:52

Komunálny podnik odstránil z ulíc 14 nelegálnych reklamných búdok


Snímka zdroj: (Bratislava - Staré mesto).


Bratislavský mestský komunálny podnik v uplynulých dňoch odstránil z ulíc hlavného mesta 14 nelegálnych búdok, ktoré obchádzali zákon a slúžili ako reklamné zariadenia. Magistrát o tom informuje na sociálnej sieti.


V boji proti vizuálnemu smogu v Bratislave zároveň mesto ukončilo svoje zmluvy o nájme mestských pozemkov pod reklamnými zariadeniami. „Všetky, okrem poslednej, ktorú plánujeme ukončiť tento rok. Ide o 12 zmlúv, pre ktoré stálo v meste približne 160 reklamných zariadení. Priebežne tieto reklamné zariadenia likvidujeme,” spresnil magistrát. Deklaruje, že reklamu z ulíc odstraňuje tak rýchlo, ako mu to zákon a zmluvné lehoty umožňujú.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Bratislava pokračuje v znižovaní počtu reklamných zariadení
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa v utorok (24. januára) stretol so zástupcami Asociácie vonkajšej reklamy (AVR), aby ich požiadal o spoluprácu pri ohlasovaní a následnom odstraňovaní nelegálnych reklamných zariadení.
viac
27.03.2017
Mesto začína odstraňovať nelegálne bilbordy z bratislavských parkov
Viac ako 30 reklamných plôch zmizne z parkov a verejných priestranstiev Bratislavy. Hlavné mesto v spolupráci s Asociáciou vonkajšej reklamy (AVR) vytypovali desiatky reklamných zariadení v Ružinove, v Novom meste, Karlovej Vsi a v Starom Meste, ktoré postupne odstránia.
viac
28.12.2017
Umiestňovanie reklám v meste bude mať svoje pravidlá
Umiestňovanie informačných, reklamných a propagačných zariadení na území Bánoviec nad Bebravou sa bude riadiť svojimi pravidlami. Tie vyplývajú z nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré pripravila samospráva.
viac
21.06.2022
Poprad chce v odstraňovaní vizuálneho smogu pokračovať
V Poprade už odstránili viaceré reklamné stavby. Mesto chce v eliminácii vizuálneho smogu v podobe nepovolených reklamných stavieb - billboardov, megaboardov a rôznych druhov veľkoplošných reklamných tabúľ pokračovať aj v najbližšom období. Potvrdila to hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %