Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
28.11.2023 10:55

Komárno: V meste pribudnú stovky adoptovaných stromov


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Komárno


V Komárne pribudnú v týchto dňoch stovky nových stromov. Mesto ich odovzdalo záujemcom v rámci projektu Adoptuj si strom.


Ako informovala radnica, celkovo bolo v priebehu uplynulého víkendu odovzdaných 350 stromčekov. Z nich bolo 170 okrasných a 180 ovocných. "Obyvatelia mohli požiadať o stromy, ktoré môžu zasadiť na verejnom, ale aj súkromnom pozemku. Žiadatelia sa však museli zaviazať, že sa o stromy budú starať, predovšetkým polievať počas suchého obdobia," vysvetlil mestský úrad.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2016
Mestá v Nitrianskom kraji poplatok za rozvoj nezavádzajú
Zákon o miestnom poplatku za rozvoj nenašiel v Nitrianskom kraji priaznivcov. Poplatok za rozvoj sa jednotlivé mestá rozhodli nezavádzať. Krajské mesto Nitra podľa vyjadrenia z odboru daní a poplatkov momentálne neplánuje zavedenie poplatku za rozvoj.
viac
20.02.2019
Komárno investuje v tomto roku do oblasti športu milión eur
Mesto Komárno investuje v tomto roku do oblasti športu zhruba milión eur. Na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci, ktorí odsúhlasili aj navýšenie jednorazovej podpory z fondu pre šport na tento rok o 11 percent na 300 000 eur.
viac
10.05.2019
Mesto poskytne školám špeciálnu podporu pri triedení odpadu
Mesto Komárno poskytne základným školám na území mesta špeciálnu podporu pri triedení odpadu. Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo z mestského rozpočtu 2000 eur na vytvorenie vhodných podmienok na triedenie odpadu na základných školách.
viac
22.06.2023
Mesto začalo s revitalizáciou troch vnútroblokových priestorov
Mesto Komárno začalo realizovať projekt Zlepšenie environmentálnych aspektov sídliskových vnútroblokových priestorov v Komárne. Jeho hlavným cieľom je regenerácia vnútroblokov sídliska VII v Komárne, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %