Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
17.08.2021 09:27

Komárňanská nemocnica potrebuje najvzácnejšiu tekutinu


Snímka zdroj: (AGEL SK).


Krv je v zdravotníctve nenahraditeľnou tekutinou a inak tomu nie je ani v Nemocnici AGEL Komárno. Najmä v lete pociťujú pokles darcov, čo môže byť spôsobené dovolenkovým obdobím a sprísnenými pravidlami darcovstva, ktoré priniesla epidémia.


„Momentálne je u nás stav taký, že vieme pokryť potrebu našej nemocnice, ale táto situácia sa môže za minútu zmeniť.  Ešte pred týždňom sme mali veľký nedostatok krvi krvnej skupiny A Rh pozitív, ale na výzvu v sociálnych sieťach a na telefonické oslovenie darcov pracovníkmi Hematologicko-transfúziologického oddelenia sme si vedeli zásoby doplniť, čo si veľmi vážime a ďakujeme každému pravidelnému darcovi. Tešíme sa  vopred aj tým darcom, ktorý sa len rozhodujú o darovaní. Srdečne ich očakávame,“ hovorí Katarína Szabóová, vedúca laborantka.

V komárňanskej nemocnici sa vzhľadom na epidemiologickú situáciu darcovia prihlasujú na konkrétny čas na telefónnom čísle 0918 435 408, kde zdravotníci na základe rozhovoru s darcom vedia zistiť, či spĺňa darca podmienky podľa platných usmernení hlavného hygienika a hlavného odborníka pre  transfuziológii. Odberové dni sú pondelok, streda, štvrtok a piatok a komárňanský tím sa podieľa aj na darovaniach krvi v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce.

 

Autor: (Martina PAVLIKOVÁ, hovorkyňa skupiny AGEL SK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2019
Valentínska kvapka krvi prilákala študentov
Študenti viacerých stredných škôl v Komárne sa rozhodli darovať krv v rámci Valentínskej kvapky krvi. Kampaň Slovenského Červeného kríža, do ktorej sa zapojila aj Nemocnica Komárno, potrvá do 21. marca.
viac
23.06.2020
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje urgentne krv
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje vo zvýšenej miere krv. Na štvrtok 25. júna preto pripravuje odber, na ktorý pozýva dobrovoľných darcov.
viac
24.03.2021
Nemocnica AGEL Komárno vyzýva darcov krvi na pomoc
Nemocnica AGEL Komárno avizuje nedostatok zásob krvi všetkých krvných skupín. Vyzýva preto všetkých darcov, ktorí môžu, aby prišli darovať najvzácnejšiu tekutinu. Chýbajú hlavne krvné skupiny 0 a A.
viac
10.05.2021
Komárňanská nemocnica zvyšuje kapacity očkovania až na 700 ľudí denne
Nemocnica AGEL Komárno síce eviduje pandemickú situáciu ako stabilnú, počas víkendu však prijala desiatich covid suspektných pacientov. Prioritou nemocnice v boji s pandémiou ostáva očkovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %