Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.03.2023 03:20

KOLO rozšíri v apríli zber zachovaných vecí do mestských častí


Bratislavské centrum opätovného využitia - KOLO.


Bratislavské centrum opätovného využitia - KOLO rozširuje zber zachovaných vecí do celého hlavného mesta.


Počas apríla budú môcť obyvatelia odovzdať zachované predmety na opätovné použitie priamo vo svojej mestskej časti (MČ). Informovala o tom Zuzana Balková z mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).

"Od 1. do 29. apríla prebehnú zbery zachovalých a stále funkčných predmetov priamo v jednotlivých mestských častiach Bratislavy," skonštatovala Balková.

Zberné miesta a jednotlivé termíny sú zverejnené na webe. Na ňom nájdu aj zoznam vecí, ktoré KOLO prijíma a ktoré nie. OLO však zároveň pripomína, že na zberných miestach v mestských častiach nebude možné z kapacitných dôvodov odovzdať nábytok väčších rozmerov. Tie je potrebné priniesť priamo do stálej prevádzky KOLO.

Cirkulárny projekt KOLO otvorilo OLO vlani v októbri na Pestovateľskej ulici. Do konca marca ho navštívilo viac ako 50.000 ľudí. Hlavné mesto ušetril projekt o takmer 100 ton potenciálneho odpadu. Jeho súčasťou je aj osvetové a kreatívne centrum. Čoskoro by sa mala otvárať aj dielňa - opravovňa i spustiť zber zachovaných elektrospotrebičov.

KOLO je otvorené od utorka do piatka od 10.00 do 18.00 h, cez víkend do 17.00 h. V pondelky je KOLO zatvorené.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.12.2018
Bratislava: Niektoré mestské časti začnú rok 2019 v rozpočtovom provizóriu
Niektoré bratislavské mestské časti vstúpia do budúceho roka v rozpočtovom provizóriu. Finančný plán na rok 2019 síce vypracovaný je, prejsť však musí najskôr miestnymi komisiami, kým sa dostane na rokovanie zastupiteľstiev.
viac
16.02.2022
Zber kuchynského bioodpadu na jar rozšíria do ďalších mestských častí
V Bratislave rozšíria na jar zber kuchynského bioodpadu do ďalších mestských častí. V marci sa zapojí Záhorská Bystrica, v apríli Karlova Ves a Dúbravka.
viac
12.09.2022
Mestské bazáre sa zmenia na stabilné centrum opätovného použitia
Príležitostné víkendové mestské bazáre sa zmenia na stabilné Bratislavské centrum opätovného použitia - KOLO. Jeho prevádzku otvoria 8. októbra vedľa centrály mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
11.10.2022
V Bratislave otvorili KOLO, stabilné mestské centrum opätovného použitia
Hlavné mesto v spolupráci s mestskou organizáciou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) otvorili v sobotu Bratislavské centrum opätovného použitia – KOLO.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %