Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.12.2016 01:55

Klub futbalových fanúšikov obdaroval detské oddelenie komárňanskej nemocnice


Na snímke MUDr. Mário Kochan so sestrou z detského oddelenia a darcovia František Švarba a Gergely Mihály.


Futbaloví fanúšikovia z klubu „FELVIDÉKEN ÉLŐ FRADISKTÁK“ obdarovali 8. decembra 2016 detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK.


Darcovia priniesli na oddelenie hračky, knižky, šaty, sladkosti a ovocie pre malých pacientov nemocnice.

Detské oddelenie komárňanskej nemocnice ročne hospitalizuje cez tisíc pacientov vo veku medzi 0 až 19 rokov. Na tomto oddelení je dôležité vytvoriť atmosféru pre detských pacientov, ktorá im pomôže spríjemniť ich hospitalizáciu. Zamestnanci sa preto snažia vytvoriť, čo možno najpriaznivejšie podmienky, medzi ktoré patria aj rôzne aktivity a hry, ktoré tento pobyt uľahčia aj pre tých najmenších. „Veľmi rád vidím, že sa aj medzi športovými fanúšikmi z nášho regiónu nájdu ľudia s takýmto veľkým srdcom. Ďakujeme im tak v mene našich pacientov, ako aj v mene nášho oddelenia a celej nemocnice za všetky ich dary. Deti uvítali tieto darčeky s veľkou radosťou a veríme, že potešia aj našich nových pacientov,“ uviedol primár detského oddelenia, MUDr. Mário Kochan.

Dary vo forme hračiek, knižiek, ovocia a sladkých prekvapení prišli v mene klubu fanúšikov odovzdať hlavný aktér klubu, František Švarba a bývalý hráč vodného póla v súčasnosti pôsobiaci ako tréner, Gergely Mihály. „Veríme myšlienke lokálnej pomoci, a preto sme sa opäť rozhodli pre takúto zbierku. Okrem komárňanskej nemocnice sme mali vďaka veľkej podpore zo strany našich členov príležitosť obdarovať aj deti z ďalších nemocníc na Slovensku, ale aj v Maďarsku. Na základe vlastných skúseností vieme, že deti znášajú pobyt v nemocnici najťažšie, a preto sa snažíme poskytnúť dary, ktoré ich počas hospitalizácie majú možnosť rozptýliť a dopomôcť k lepšej nálade,“ uviedol František Švarba za klub futbalových fanúšikov „Felvidéken Élő Fradisták“.

Detské oddelenie komárňanskej nemocnice sa môže pochváliť už viac ako 60 ročnou históriou. Oddelenie bolo založené v roku 1947, disponuje 30 lôžkami. V súčasnosti oddelenie umožňuje rodičom sprevádzať svoje deti aj počas ich hospitalizácie. Za týmto účelom je k dispozícii 7 lôžok pre sprievod dieťaťa. Detskí pacienti majú k dispozícii aj jedáleň s herňou a televízorom, ako aj vlastnú knižnicu. Na oddelení sa nachádzajú aj 2 nadštandardné izby, ktoré majú vlastné sociálne zariadenia, sú vybavené chladničkou, mikrovlnnou rúrou a televíznym prijímačom s DVD prehrávačom.

Autor: (Marta CSERGEOVÁ, tlačová hovorkyňa AGEL SK a. s.)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2016
Mikulášski motorkári opäť obdarovali deti v komárňanskej nemocnici
Detskí pacienti Všeobecnej nemocnice Komárno privítali aj tento rok členov motorkárskeho klubu Children of Heaven, ktorí ich prišli prekvapiť prezlečení za Mikulášov. V sobotu (3.12.) netradiční, motorizovaní Mikuláši rozdávali radosť a balíčky detským pacientom nemocnice.
viac
11.03.2019
Valentínska kvapka krvi prilákala študentov
Študenti viacerých stredných škôl v Komárne sa rozhodli darovať krv v rámci Valentínskej kvapky krvi. Kampaň Slovenského Červeného kríža, do ktorej sa zapojila aj Nemocnica Komárno, potrvá do 21. marca.
viac
25.11.2019
Onkocentrum v Komárne pomohlo za rok takmer 900 pacientom
Onkológia v Komárne sa za jediný rok vypracovala na popredné miesto a stala sa dôležitou súčasťou siete moderných onkologických stredísk na Slovensku.
viac
24.03.2021
Nemocnica AGEL Komárno vyzýva darcov krvi na pomoc
Nemocnica AGEL Komárno avizuje nedostatok zásob krvi všetkých krvných skupín. Vyzýva preto všetkých darcov, ktorí môžu, aby prišli darovať najvzácnejšiu tekutinu. Chýbajú hlavne krvné skupiny 0 a A.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %