Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
15.06.2022 04:15

K rýchlejšiemu zavádzaniu inovácií v regióne má pomôcť memorandum


Ilustračná snímka.


K rýchlejšiemu zavádzaniu inovácií vo východoslovenskom regióne má pomôcť memorandum, ktoré v utorok podpísali reprezentanti Košického klastra nového priemyslu (CNIC) a firma Siemens Healthineers.


Ide o inovácie z oblastí kybernetickej bezpečnosti, medicíny a biomedicínskeho inžinierstva.

Podľa predsedu predstavenstva CNIC Pavla Miškovského má reálna a efektívna spolupráca so silnými priemyselnými partnermi zásadný význam na dosiahnutie cieľov, ktorými sú výrazný ekonomický a sociálny rozvoj východoslovenského regiónu. "Som presvedčený o tom, že podpisom tohto memoranda posunieme našu spoluprácu ešte ďalej v oblastiach výraznejšej spolupráce na spoločných projektoch v aplikovanej vede, ale i spoločných ekonomických aktivitách," povedal.

V rámci partnerstva vedeckovýskumného prostredia a korporátneho potenciálu sa chcú sústrediť na konkrétne oblasti nanomedicíny, proteínového inžinierstva, starnutia či progresívnych technológií zameraných na analýzu a ochranu životného prostredia. Ďalšou oblasťou spoločného záujmu je translačná medicína a jej využiteľnosť pri regenerácii tkanív, športovej medicíne, zdravom starnutí, inteligentnej rehabilitácii či personalizovanej medicíne.

Kooperácia CNIC a uvedenej spoločnosti má spočívať v rozvoji a podpore programov a vedeckej spolupráci, zdieľaní vedeckých a komerčných skúseností, know-how, nových technológií či komerčnom využívaní spoločných vedeckých poznatkov a duševného vlastníctva. Vzájomné poskytovanie technologickej infraštruktúry a poznatkov podľa CNIC podporí rast konkurencieschopnosti a životnej úrovne východného Slovenska "prostredníctvom zakotvenia a rozvoja foriem nového priemyslu, ktoré sú priamo zakotvené vo vedeckých centrách CNIC".

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2019
Siedmi predsedovia samosprávnych krajov podpísali Zelené memorandum
Pri ochrane životného prostredia bude Združenie samosprávnych krajov – SK 8 postupovať spoločne. V pondelok sa na tom počas neformálneho rokovania dohodli siedmi predsedovia samosprávnych krajov, ktorí podpísali Zelené memorandum.
viac
16.09.2020
ITAPA vyhlásila súťaž Cena ITAPA 2020
ITAPA vyhlasuje už 19. ročník prestížnej súťaže Cena ITAPA, ktorá je každoročnou súčasťou Medzinárodného kongresu ITAPA. Uzávierka prihlášok je 1. októbra 2020.
viac
03.03.2021
Slovník hybridných hrozieb je dostupný pre verejnosť
Národný bezpečnostný úrad spolupracoval na vytvorení krátkeho slovníka hybridných hrozieb. Zoznam relatívne neznámych výrazov má slúžiť najmä verejnosti pre lepšiu orientáciu v tejto zložitej a často mätúcej problematike. Podobná pomôcka dlhodobo chýbala aj ostatným štátnym inštitúciám či médiám.
viac
15.07.2021
Akčný plán Národnej stratégie kybernetickej bezpečnosti
Vláda v stredu schválila návrh Akčného plánu realizácie Národnej stratégie kybernetickej bezpečnosti na roky 2021 až 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %