Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
18.11.2023 03:00

K revitalizácii dvorov na Špačinskej sa môžu obyvatelia vyjadriť


Ilustračná snímka mesto Trnava


Mesto Trnava chce pokračovať v šnúre revitalizácií dvorov obytných súborov. Obnova sa postupne dotkne všetkých trnavských sídlisk, najnovšie ju radnica začne pripravovať pre obytný súbor Špačinská.


Dvorové priestory jedného z najstarších sídlisk dostanú novú podobu a nové funkcie, na ich zostave bude radnica spolupracovať priamo s obyvateľmi. Pripravila pre nich dotazník na webe mesta na vyjadrenie ich pohľadu na riešenie verejného priestoru.         

Elektronická verzia dotazníka je k dispozícii do 30. novembra, existuje aj v tlačenej forme. Riešené je územie medzi ulicami Špačinská, Jána Hajdózyho, Murgašova a Námestím Jozefa Herdu, spolu 25.524 m2. Ide o uzavretú lokalitu, cez ktorú neprechádza žiadna cestná komunikácia, čo je jeden z problémov, ktorý tamojší obyvatelia riešia. Otázky v dotazníku sa týkajú prehodnotenia usporiadania priestoru, vrátane parkovacích kapacít. Mesto sa pýta, ako často respondent priestor využíva a akou formou, či je s tým spokojný, aké voľnočasové prvky by vo dvoroch do budúcna privítal, a či je záujem aj o detské ihriská, nakoľko len niekoľko desiatok metrov od sídliska je vzdialený športový areál Slávia aj s príležitosťami na hranie detí. Mesto chce rovnako vedieť, čo si respondenti neželajú. Dotazník je anonymný. Po jeho vyhodnotení radnica pripravuje verejné zhromaždenie občanov, o faktoch a postupoch komunikuje aj na webe planujmesto.trnava.sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2020
Vyhlásenie ZMOS k testovaniu
Združenie miest a obcí Slovenska ako najreprezentatívnejší zástupca 95 % miest a obcí na Slovensku mimoriadne citlivo vníma vývoj situácie a polemiky, ktoré sprevádzajú úvahy o ďalších kolách celoplošného testovania.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
17.08.2021
Obyvatelia Trnavy môžu pripomienkovať zmeny v územnom pláne
Viacero významných rozvojových krokov zahŕňa návrh novej, v poradí tohtoročnej desiatej zmeny Územného plánu (ÚP) mesta Trnava.
viac
16.08.2022
Trnavčania sa môžu vyjadriť k plánovaným zmenám v územnom pláne
Do 14. septembra sa môžu obyvatelia Trnavy zoznámiť s návrhom ďalšej zmeny územného plánu (ÚP) mesta. Týka sa viacerých lokalít Trnavy, zverejnený je na webe a k dispozícii je aj na mestskom úrade, na odbore územného rozvoja a koncepcií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %