Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
16.10.2024 11:05

K. Macháčková: Obchvat bude mať význam vtedy, keď bude dokončený celý


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Obchvat mesta Prievidza pomôže odľahčiť dopravu v meste až po tom, čo bude vybudovaný celý. Poukázala na to opätovne primátorka Katarína Macháčková. Vyhlásenie verejnej súťaže na dodávateľa časti obchvatovej komunikácie podľa jej slov víta.


"Sme radi, že sľuby, ktoré dala vláda SR na svojom výjazdovom zasadnutí, sa plnia. Už máme však istý rešpekt a obávame sa, aby bol výsledok pozitívny. Dúfame, že sa to podarí zrealizovať a na budúci rok by sa mohlo začať s realizáciou, čo by bola úspešná vec pre náš región," komentovala pre TASR vyhlásenie súťaže Macháčková.         

Samospráva si podľa nej uvedomuje, že na to, aby bol obchvat obchvatom a splnil si svoju funkciu, musí byť zrealizovaná aj druhá etapa. "Práve príprava podkladov pre druhú etapu je takisto v procese. My sa tým pravidelne zaoberáme a kontaktujeme Ministerstvo dopravy SR. Máme prísľub, že by sa v tomto do konca roka mohlo pokročiť," doplnila a konkretizovala, že ide o vyhlásenie súťaže na štúdiu realizovateľnosti.

Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila verejnú súťaž na dodávateľa výstavby časti obchvatu, konkrétne prvej etapy II. stavby, začiatkom októbra. Náklady na stavbu odhadla približne na 32,6 milióna eur.

Predmetom zákazky je výstavba ďalšej časti obchvatu v trase budúcej cesty I/64 po okraji miest Prievidza a Bojnice. Jej výstavbou vznikne základný komunikačný systém obchvatu I/64 miest Prievidza a Bojnice s konečným cieľom vylúčenia ťažkej tranzitnej dopravy z centra miest, čím sa zníži zaťaženie okolitého prostredia splodinami a hlukom, ozrejmila SSC vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.         

Prvý úsek stavby I/64 - obchvat Prievidza začala SSC - Investičná výstavba a správa ciest Žilina stavať v roku 2008. Zrealizovaný je však zatiaľ len od priemyselného parku v Prievidzi po kruhový objazd pri Bojniciach.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
Spravodlivosť v područí mocných?
To, že ten istý senát, na tom istom súde argumentuje v tej istej veci dvakrát rozdielne narúša princíp právnej istoty, garantovaný Ústavou SR, uvádza v liste redakcii ON primátorka Prievidze a zároveň poslankyňa NR SR Katarína Macháčková. Uverejňujeme ho v plnom znení.
viac
09.10.2017
Prievidza spúšťa petíciu za okamžité budovanie obchvatu mesta
Samospráva Prievidze spúšťa petíciu za okamžité začatie budovania obchvatu mesta. Plánuje sa s ňou obrátiť na vládu SR, ktorá k budovaniu obchvatu zaviazala vtedajšieho ministra dopravy Jána Počiatka na svojom výjazdovom rokovaní v Handlovej pred štyrmi rokmi.
viac
14.04.2018
Katarína Macháčková: Prečo by nemohli zdroj tepla vlastniť Prievidžania?
Pri riešení budúcnosti centrálneho zásobovania Prievidze teplom budú primátorku K. Macháčkovú najviac zaujímať dopady na životné prostredie a peňaženky Prievidžanov. Mesto Prievidza považuje za správne preveriť viaceré alternatívy budúceho centrálneho zásobovania teplom, ktoré prichádzajú do úvahy.
viac
03.12.2018
Do primátorského kresla opäť zasadla Katarína Macháčková
Do primátorského kresla v Prievidzi opäť zasadla Katarína Macháčková (Spolu-občianska demokracia). Staronová primátorka, ktorá metropolu hornej Nitry povedie tretie volebné obdobie po sebe, v pondelok zložila na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) svoj sľub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %