Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
16.04.2024 12:05

Jesenná grantová výzva Sadíme budúcnosť je otvorená do 7. júna


Sadíme budúcnosť - logo


Grantový program banskobystrickej Nadácie Ekopolis Sadíme budúcnosť opäť otvára možnosť pre dobrovoľníkov prihlásiť svoje nápady na výsadbu stromov v jesennej grantovej výzve. Je otvorená do 7. júna.


"Stromy sú najlepšou klimatizáciou pre prehriate mestá, poskytujú tieň a vlahu. Do krajiny vracajú život a zadržiavajú v nej cennú vodu. Poskytujú množstvo ďalších výhod, a preto ich chceme vrátiť tam, kde je to najviac potrebné. V programe Sadíme budúcnosť budeme v ďalšej otvorenej grantovej výzve prepájať všetkých, ktorí chcú na Slovensku sadiť stromy a odborne im pomáhať," priblížila v pondelok programová manažérka nadácie Martina Hromadová.        

 V tomto roku sa podarilo podporiť 11 projektov v jarnej grantovej výzve sumou 27.800 eur. Hromadová predpokladá, že v jesennej to bude ďalších približne 20 projektov v rámci celého Slovenska sumou viac než 50.000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2019
Otvorená výzva na zastavenie lovu vlka na Slovensku
Zastavenie lovu vlkov a zavedenie ich úplnej a dôslednej ochrany na celom území Slovenska zvýši pozitívny vplyv vlkov na zdravotný stav diviakov a jeleňov, prirodzeným spôsobom prispeje k likvidácii prírodných ohnísk moru v populácií diviakov a tiež k predchádzaniu hospodárskych škôd.
viac
23.11.2020
Granty EHP a Nórska: Nové výzvy v rámci programu „SK-klíma“
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky, ako Správca programu „SK-Klíma - zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy“ informuje o výzvach a programu SK-Klíma, ktoré plánuje vyhlásiť v decembri 2020.
viac
11.05.2021
Chystá sa nová výzva v INTERREG V-A SK-CZ
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako riadiaci orgán pre programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika zverejnil informáciu o pripravovanej výzve v cezhraničnom programe.
viac
17.12.2021
Nová iniciatíva Sadíme budúcnosť spúšťa prvé kolo na získanie grantov
Nový program nadácie Ekopolis ponúka pokrytie nákladov na výsadbu, starostlivosť o stromy, odborný dohľad a zafinancuje i potrebný materiál, náradie alebo dopravu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %