Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.10.2016 04:25

Jeseň v regióne bohatá na tradície


Pozvánka.


Bratislava privíta už v piatok prvý Bratislavský Oktoberfest 2016, sprevádzaný tradičným Farm Festom. Milovníkov dobrôt z jabĺk poteší Jablkové hodovanie na každom kroku. Vo Vajnoroch bude hodovanie spojené s Vajnorskou župnou šarkaniádou. Ponuku podujatí oživia aj Tekvicové dni v Stupave. 


„Jedným z tradičných produktov bratislavského regiónu je aj pivo.  Práve pre množstvo malých lokálnych pivovarov prúdia do regiónu húfy mladých návštevníkov. Pivo však v mestách nie je novinkou, pretože varenie piva bolo už v stredoveku jednou z mestských výsad. A práve túto tradíciu, tradíciu varenia kvalitného piva, predstavíme už tento víkend na Tyršovom nábreží počas prvého Bratislavského októberfestu,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký. 

Bratislavský Októberfest 2016 je slávnosťou malých remeselných pivovarov, ktorá sa bude konať v piatok a v sobotu 7. - 8. októbra od 12. hodiny do večera na Tyršovom nábreží v Bratislave a bude prezentovať to najlepšie z pivovarníctva, čo v bratislavskom regióne máme. Spolu bude vystavovať a predávať svoje pivá viac ako 15 domácich a mnoho hosťujúcich malých pivovarov z Moravy, Rakúska a Nemecka. V doplnkovej ponuke firiem Minipivo a Pivný raj bude aj množstvo pivných špeciálov vo fľaškách z celého sveta. Súčasťou podujatia bude aj bohatá gastronómia. Na Župnej zabíjačke bude ponuka tradičných mäsových výrobkov bratislavského regiónu a pochutín, ktoré sa k pivu hodia najlepšie. Podujatie spestrí bohatý hudobný program a  sprievodné podujatia ako Piknik pána Baťu, Furka Motors, Bazár starožitností na Tyršovom nábreží a už piaty tohtoročný Farm Fest.

 

 

Bratislavský Októberfest 2016 bude v sobotu večer aj štartom umeleckého projektu Biela Noc. Z Tyršovho nábrežia budú môcť návštevníci Oktoberfestu vidieť iluminácie na Starom moste, Bratislavskom hrade, laserovú show na Moste SNP, ako aj navštíviť inštalácie v Divadle Aréna a v Sade Janka Kráľa.

Jablkové hodovanie je podujatie venované jablkám a všetkým dobrotám z nich vyrobených. Šťavy, mušt, koláče, netradičné polievky a množstvo iných špecialít budete môcť ochutnať v sobotu 8. októbra od 11. hodiny v bratislavských mestských častiach: Vajnory, Ružinov, Devínska Nová Ves a Nové Mesto – Fresh Market ako aj v Pezinku, Senci, Svätom Jure, Malackách, Stupave, Jabloňovom, Limbachu a v Dunajskej Lužnej. Toto gastronomické podujatie je súčasťou Župnej jesene.

 

 

V areáli bývalého športového letiska vo Vajnoroch sa v sobotu 8. 10. od 13:30 do 17. hod. bude súťažiť v púšťaní šarkanov. Na podujatí Vajnorská šarkaniáda môžete ochutnať jablkové špeciality na Jablkovom hodovaní a navštíviť tvorivé dielne.

 

 

Stupava pozýva v dňoch 7. - 8. októbra 2016 na krásnu jesennú akciu pre jednotlivcov aj pre rodiny s deťmi. Príďte si v piatok od 13. do 18. hodiny a v sobotu od 8. do 12. hodiny vyrezať tekvicu, či sa poradiť s profesionálmi o pestovaní rastlín. Čaká na vás vyrezávanie a zdobenie tekvíc, poradenstvo záhradnej architektky a bylinkárky, občerstvenie, predaj chryzantém, jesenných dekorácií a ovocných stromov.

Druhý októbrový víkend však môže každý v regióne stráviť aj hľadaním pokladov. Už v piatok zverejnia škriatkovia z hry „Objavuj poklady bratislavského regiónu“ prvých tridsať lokalít, na ktorých môže každý nájsť poklad. Jediné, čo k hľadaniu hľadači potrebujú, je aplikácia Bratislava Region a zapnuté GPS.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
05.10.2016
Festival svetla rozžiari kraj
V sobotu sa bratislavské ulice opäť ponoria do žiare svetiel, ktorú prinesie už druhý ročník umeleckého podujatia Biela noc.
viac
29.09.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení hodovania a kapusty
Európska noc výskumníkov, Karloveské hody 2017, Bitka o Bratislavu 2017, Cyklistické preteky, Oktoberfest, Guláš majster spod Vysokej a Dni zelá. Tieto podujatia spríjemnia jesenný víkend v regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %