Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.05.2019 12:55

Jedinečná ekologická študentská kaviareň v Bratislave


Jedinečná ekologická študentská kaviareň v Bratislave


Župná stredná odborná škola masmediálnych a informačných štúdií na Kadnárovej 7 v Bratislave má vlastnú školskú kaviareň. Vymysleli a zrealizovali ju priamo študenti marketingu v rámci podpory finančnej gramotnosti.


Ide o jediný projekt podobného druhu na Slovensku. Ich cieľom je získať nielen teoretické vedomosti o financiách a marketingu, ale aj praktické miesto, kde môžu aplikovať svoje vedomosti.

„Vítame akýkoľvek nápad, s ktorým príde škola z vlastnej iniciatívy. Je fajn, keď oslovujú nielen nás, ale sledujú aj iné výzvy, v ktorých môžu realizovať svoje nápady. Študenti majú motiváciu, môžu sa prezentovať a potom si overovať svoje skúsenosti. Zároveň je to aj inšpirácia a lákadlo pre žiakov základných škôl pri rozhodovaní sa o strednej škole. Skvelý nápad. Držím päste,“ pochválil projekt a aktivitu školy predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Školská kaviareň je otvorená od 8:00 do 15:00 hod., a je určená pre študentov a učiteľov školy. Zároveň by sa mala stať miestom pre konanie študentských akcií, rodičovských združení či rôznych podujatí a eventov. Okrem širokej ponuky občerstvenia má školská kaviareň aj ekologický rozmer. Interiér tvoria staré stoličky z gastro bazáru a zrecyklované a vynovené stoly. Súčasťou sú aj recyklovateľné spotrebné riady, teda nič jednorazové.

Od septembra si škola plánuje zaobstarať kompostér, kde bude spracovávať nielen kávové usadeniny, ale napríklad aj zvyšky z desiat. Kompostom chcú potom vyživovať školské kvety, aby aj takto podčiarkli zelený charakter svojej školy.

Zámerom školy je získať štatút fair trade a stať sa tak prvou fair trade školou na Slovensku. Zároveň sa škola zapojila do projektu „Ja Slovensko“, v rámci ktorého bude kaviareň slúžiť na propagáciu firiem založených študentami. Tento projekt štartuje od septembra 2019.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
22.01.2019
Šesť župných škôl pozýva do svojich priestorov
V tomto týždni môžu žiaci základných škôl, ich rodičia, pedagogickí poradcovia ako aj verejnosť navštíviť viaceré stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja v rámci ich Dní otvorených dverí. Cieľom je bližšie spoznať priestory škôl a najmä ich vzdelávaciu ponuku.
viac
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
15.04.2023
Žilinská župa ocenila pedagogických pracovníkov stredných škôl
Vo štvrtok 13. apríla 2023 sa v priestoroch žilinského konzervatória uskutočnilo slávnostné oceňovanie učiteľov. Organizované je každoročne pri príležitosti Dňa učiteľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %