Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.04.2016 03:00

Jarné upratovanie začína – v Trebišove pristavia veľkoobjemové kontajnery


V meste Trebišov sa už onedlho chystá jarné upratovanie. (Foto: Pixabay)


Po zime je potrebné prostredie okolo seba poupratovať. Jarné upratovanie sa v týchto dňoch koná v mnohých mestách Slovenska, medzi ktoré patrí aj mesto Trebišov, v ktorom sa upratovanie zaháji 8. apríla 2016.


Mesto Trebišov vyzýva svojich obyvateľov k zmobilizovaniu a vyčisteniu okolia na sídliskách hromadnej bytovej výstavby, rovnako aj v okolí rodinných domov, dvorov či záhrad. 

Jarné upratovanie v meste začína od 8. apríla a potrvá až do 18. apríla. V meste budú pristavené veľkoobjemové kontajnery, do ktorých budú môcť obyvatelia vhadzovať objemný odpad, ktorý nepatrí do triedeného odpadu. ,,Do veľkoobjemových kontajnerov sa nesmie vhadzovať nebezpečný odpad a taktiež ani stavebný odpad, ktorý patrí na zberný dvor,“ povedala Silvia Nosálová, riaditeľka pre komunikáciu a marketing spoločnosti ENVI – PAK.

O vývoz odpadu sa postarajú Technické služby mesta Trebišov, ktoré bude odpad odvážať aj na zberný dvor.

V čase upratovania majú obyvatelia možnosť zbaviť sa aj konárov, pňov a železného šrotu, ktorý je potrebné uložiť k veľkoobjemovým kontajnerom. Po dátume 18.4. bude následne odvoz a štiepkovanie konárov spoplatnené. K veľkoobjemovým kontajnerom je možné uložiť aj elektroodpad – práčky, vysávače, televízory, neónové trubice, autobatérie a iné. Tento odpad je potrebné ku kontajnerom uložiť v sobotu dňa 16.4. do 15.00 hodiny.

Stavebný odpad je možné za poplatok odovzdať na zbernom dvore, ktorý sa nachádza na Stavebnej ulici č. 2, a to v čase úradných hodín.

Umiestnenie veľkoobjemových kontajnerov bude nasledovné:

Autor: (SZ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2016
Jarné upratovanie – ako bude prebiehať v mestských častiach Bratislavy?
S jarou prichádza aj čas zveľaďovania. Životné prostredie si zaslúži odbremenenie od odpadkov a predmetov, ktoré sú nežiaduce. Práve na jar sa v mnohých mestách organizuje veľké jarné upratovanie, do ktorého sa zapája množstvo ľudí.
viac
01.04.2020
Technické služby v Prešove obnovili jarné upratovanie v meste
Technické služby mesta Prešov od stredy obnovujú jarné upratovanie v meste, ktoré bolo pozastavené 16. marca. Zber objemného odpadu z domácností budú vykonávať prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
23.04.2020
Projekt Vezmi si ma: Komunálny odpad do prírody nepatrí
Počas prechádzok v prírode, ktoré nám dnešný život – skomplikovaný koranavírusom – dovoľuje, je možné zmysluplne využiť čas aj tak, že vyčistíme okolie od porozhadzovaných odpadkov.
viac
06.04.2021
V rámci jarného upratovania vyzbierali v Dubnici 40 ton objemného odpadu
Počas jarného upratovania (8. 2. – 22. 3.) vyzbierali v Dubnici nad Váhom viac ako 40 ton objemného odpadu. Polovicu z neho zrecyklovali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %