Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
14.04.2021 12:25

J. Viskupič sa stretol s novým ministrom, hovorili o zefektívnení očkovania


Ilustračná snímka.


O zefektívnení očkovania proti COVID-19, ktoré od polovice februára koordinujú samosprávne kraje, hovoril v utorok šéf združenia samosprávnych krajov SK8 a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič s novým ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.


Samosprávne kraje vidia medzery v systéme registrácie na očkovanie a pripravujú sa na zriadenie mobilných očkovacích jednotiek. Informovali o tom z kancelárie združenia SK8.

„Som rád, že pán minister takto promptne reagoval na žiadosť o stretnutie. Predstavil som mu štyri hlavné požiadavky krajov na zefektívnenie očkovania, ktoré samosprávne kraje od polovice februára zabezpečujú organizačne, logisticky aj personálne. Na základe doterajšej praxe chceme mať viac kompetencií v správe rezervačného systému a v kontrole odosielania SMS správ. To by napomohlo vyhnúť sa problémom pri pozývaní na očkovanie. Navrhujeme aj úpravu vyhlášky tak, aby sa ako náhradníci mohli do databáz žúp prihlasovať ľudia z vybraných profesií bez ohľadu na vek,” priblížil Viskupič.        

Výzvou na najbližšie obdobie bude podľa jeho slov zriadenie krajských mobilných očkovacích jednotiek, v ktorých chcú samosprávne kraje začať s očkovaním zamestnancov a klientov domovov sociálnych služieb, seniorov či imobilných obyvateľov. Sú pripravené tiež podieľať sa na zvyšovaní percenta zaočkovaných v marginalizovaných komunitách.      

„V tejto súvislosti sme otvorili aj otázku financovania očkovania, ktoré by malo byť nastavené férovo,” doplnil Viskupič s tým, že ministra požiadal o prijatie šéfov samosprávnych krajov v čo najkratšom čase z dôvodu akútnosti prediskutovania viacerých regionálnych požiadaviek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2021
SK 8: Župy sú pripravené pomôcť vláde aj pri zrýchlení očkovania
Všetkých osem samosprávnych krajov je pripravených poskytnúť súčinnosť vláde Slovenskej republiky pri zrýchlení procesu očkovania proti ochoreniu Covid-19. O konkrétnych formách pomoci dnes županka a župani rokovali so zástupcami ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
08.06.2021
Branislav Tréger rokoval s ministrom školstva
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger sa stretol s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Branislavom Gröhlingom.
viac
21.07.2021
SK8 vyzýva na zvolanie komisií pre reformy verejnej správy
Združenie samosprávnych krajov SK8 vyzýva na zvolanie komisií na tému reformy verejnej správy. Považuje ju za podmienku modernizácie, ako aj obnovy Slovenska po pandémii ochorenia COVID-19. Informoval o tom predseda SK8 a predseda Trnavského kraja Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %