Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.01.2022 01:00

J. Naď s primátormi miest hovoril v B. Bystrici aj o letisku Sliač


Letisko Sliač. Ilustračná snímka, zdroj: lietanie.eu


Primátor Banskej Bystrice a primátorky Zvolena a Sliača sa v piatok v Banskej Bystrici stretli s ministrom obrany Jaroslavom Naďom, ktorému pred pár dňami spoločne adresovali list týkajúci sa obáv o budúcnosť letiska Sliač.


Pripojili sa k nim i starostovia okolitých obcí. Ide o dohodu o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA.       

„Adresovali sme mu širokú škálu otázok, na ktoré potrebujeme poznať odpovede. Na nasledujúcom spoločnom stretnutí s vedením rezortu obrany sa k nim vrátime. Minister nás ubezpečil, že civilná časť letiska je aj pre neho prioritou. Po zodpovedaní otázok budeme informovať našich obyvateľov okolitých miest a obcí. Následne plánujeme i stretnutie s predsedom Národnej rady SR,“ reagoval v piatok po stretnutí banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti.       

Minister, ktorý sa s predstaviteľmi dotknutých samospráv stretol po návšteve banskobystrického Múzea SNP, ešte predtým pre médiá vyhlásil, že sa nemusia báť vzniku nejakých základní, žiadne jadrové zbrane na Sliači nehrozia.       

„Ľudia sa nemajú čoho báť, opakujem, žiadne základne a problémy pre región. Príde k modernizácii letiska Sliač, zavedieme opäť civilné lety, letisko bude v rukách Slovenskej republiky a to platí,“ zdôraznil Naď.            

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2018
Letecké dni budú s množstvom historických i najmodernejších strojov
Historické veterány, ale aj najmodernejšia technika budú prítomné na najväčšej leteckej udalosti tohto roku Medzinárodných leteckých dňoch SIAF, ktoré sa uskutočnia na letisku Sliač počas soboty a nedele 1. a 2. septembra.
viac
25.05.2020
Civilné lety zo Sliača sú prioritou BBSK
Zachovanie civilnej dopravy na letisku Sliač po ukončení komplexnej rekonštrukcie patrí medzi prioritné záujmy Banskobystrického samosprávneho kraja. Zhodli sa na tom krajskí poslanci pri tom, ako vzali na vedomie správu o rokovaniach vedenia BBSK s ministrami dopravy a obrany.
viac
12.02.2021
Civilné lety zo Sliača nekončia
Civilná doprava na letisku Sliač by mala byť obnovená po ukončení rekonštrukcie vojenského letiska Sliač. Počas rokovaní to vedeniu Banskobystrického samosprávneho kraja potvrdili minister obrany Jaroslav Naď a minister dopravy Andrej Doležal.
viac
15.01.2022
Mestá B. Bystrica, Zvolen a Sliač adresovali poslancom NR SR list, ide o letisko
Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a primátorky Zvolena Lenka Balkovičová a mesta Sliač Ľubica Balgová adresovali poslancom Národnej rady (NR) SR spoločný list, v ktorom zdôrazňujú, že podobne ako im ani občanom týchto regiónov nie je ľahostajná budúcnosť letiska Sliač.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %