Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.01.2022 12:10

Mestá B. Bystrica, Zvolen a Sliač adresovali poslancom NR SR list, ide o letisko


Ilustračná snímka, zdroj: Bystricoviny.sk


Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a primátorky Zvolena Lenka Balkovičová a mesta Sliač Ľubica Balgová adresovali poslancom Národnej rady (NR) SR spoločný list, v ktorom zdôrazňujú, že podobne ako im ani občanom týchto regiónov nie je ľahostajná budúcnosť letiska Sliač.


Žiadajú záruky, že civilná časť letiska zostane aj v budúcnosti zachovaná. Informoval o tom v piatok na sociálnej sieti Nosko.       

„V týchto dňoch pozorne sledujeme situáciu okolo dohody o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA. Spolu s primátorkami Zvolena a Sliača žiadame poslancov o zodpovedné posúdenie zmluvy a zároveň ich prosíme, aby nám poskytli záruky, že jej uzatvorením nedôjde k ohrozeniu zdravia a bezpečnosti obyvateľov regiónu a najmä, že civilná časť letiska Sliač zostane zachovaná,“ konštatoval banskobystrický primátor.       

Poslancov NR SR a zástupcov ministerstva obrany žiadajú o stretnutie, na ktorom chcú byť detailne informovaní o tom, ako konkrétne zmluva ovplyvní život ľudí v ich mestách a okolitých obciach.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2018
Smer-SD chce zvýšiť základné platy starostov a primátorov
Zvýšiť doterajšie násobky upravujúce výšku základného platu starostov a primátorov v závislosti od počtu obyvateľov obce alebo mesta a zároveň obmedziť možnosť fakultatívneho navýšenia ich základného platu prostredníctvom rozhodnutia obecného zastupiteľstva zo súčasných 70 na 60 percent.
viac
25.05.2020
Civilné lety zo Sliača sú prioritou BBSK
Zachovanie civilnej dopravy na letisku Sliač po ukončení komplexnej rekonštrukcie patrí medzi prioritné záujmy Banskobystrického samosprávneho kraja. Zhodli sa na tom krajskí poslanci pri tom, ako vzali na vedomie správu o rokovaniach vedenia BBSK s ministrami dopravy a obrany.
viac
13.11.2021
Únia miest Slovenska v piatok poslala otvorený list vláde SR a poslancom NR SR
Zástupcovia miest sa vážne obávajú o kvalitu života svojich obyvateľov a o spravodlivý rozvoj slovenských miest. Tu máš nič, drž to pevne. Alebo, ako táto vláda nepochopila význam miest.
viac
22.01.2022
J. Naď s primátormi miest hovoril v B. Bystrici aj o letisku Sliač
Primátor Banskej Bystrice a primátorky Zvolena a Sliača sa v piatok v Banskej Bystrici stretli s ministrom obrany Jaroslavom Naďom, ktorému pred pár dňami spoločne adresovali list týkajúci sa obáv o budúcnosť letiska Sliač.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %