Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
10.09.2020 01:20

Iniciatívy na zlepšenie kvality ovzdušia a zdravia obyvateľov


Ilustračná snímka.


Podľa správy Európskej environmentálnej agentúry kvalita životného prostredia v Európe, najmä znečistenie ovzdušia, zásadným spôsobom ovplyvňuje naše zdravie a dobré životné podmienky.


Rezort životného prostredia  bude užšie spolupracovať so samosprávami a mimovládnymi organizáciami na zlepšení zdravotného stavu tých, ktorým sa zhoršil kvôli znečistenému ovzdušiu.

Ministerstvo životného prostredia SR bude užšie spolupracovať so samosprávami a mimovládnymi organizáciami, aby našlo vhodný spôsob, ako pomôcť tým, ktorých zdravotný stav sa zhoršil kvôli znečistenému ovzdušiu. Osloví aj ďalšie zainteresované inštitúcie a odbornú verejnosť. Neuspokojivá situácia s kvalitou ovzdušia na Slovensku pramení aj v nedostatočnej informovanosti verejnosti.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Podľa správy Európskej environmentálnej agentúry „Zdravé prostredie, zdravý život: ako životné prostredie ovplyvňuje zdravie a dobré životné podmienky v Európe“ sa významná časť bremena chorôb v Európe naďalej pripisuje environmentálnemu znečisteniu v dôsledku ľudskej činnosti. V správe, ktorá vo veľkej miere čerpá z údajov Svetovej zdravotníckej organizácie o príčinách úmrtnosti a ochorení, sa zdôrazňuje, ako kvalita životného prostredia v Európe výrazne ovplyvňuje naše zdravie a dobré životné podmienky. Správa poukazuje aj na to, ako sociálna deprivácia, nezdravé správanie a demografický posun v Európe ovplyvňujú environmentálne zdravie, pričom najviac sú zasiahnuté najzraniteľnejšie osoby.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2020
BBSK chce zlepšiť kvalitu ovzdušia, ľudí bude učiť aj to, ako správne kúriť
Na Štefánikovom nábreží v Banskej Bystrici zaznamenali meteorológovia počas januára 2020 prekročené limity priemernej koncentrácie emisií tuhých častíc PM 10 celkovo 15-krát. V meste Jelšava k takémuto prekročeniu hodnôt prišlo počas januára celkovo 18-krát.
viac
10.09.2020
Agrorezort zvažuje stanovenie nulovej kvóty lovu vlka
Ministerstvo pôdohospodárstva zvažuje stanovanie nulovej kvóty lovu vlka dravého pre poľovnú sezónu 2020/21.
viac
25.11.2020
Výrazné zlepšenie ovzdušia v Európe
Lepšia kvalita ovzdušia viedla v Európe k výraznému zníženiu počtu predčasných úmrtí v poslednom desaťročí. Z najnovších oficiálnych údajov Európskej environmentálnej agentúry (EEA) však vyplýva, že takmer všetci Európania stále trpia znečistením ovzdušia.
viac
22.01.2021
Z programu cezhraničnej spolupráce smerujú na východ SR 3 milióny eur
Podpora kultúry, vedeckej spolupráce v oblasti životného prostredia či výstavba cyklotrás. Práve na takéto projekty budú smerovať 3 milióny eur cez Nástroj európskeho susedstva medzi Maďarskom, Slovenskom, Rumunskom a Ukrajinou (ENI CBC HU-SK-RO-UA).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %