Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
15.02.2023 08:25

Hvezdáreň otvorí na tri prázdninové dni rozprávkový krúžok


Snímka zdroj: (tasr).


Na tri dni jarných prázdnin pripravila Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci pre školákov z mesta i širokého okolia zaujímavý program.


Od pondelka (20. 2.) do stredy (22. 2.) sa budú môcť dozvedieť všeličo o hviezdach a lietaní. Informovala o tom Radoslava Bodnárová z hvezdárne.

"Cez jarné prázdniny sa s deťmi budeme zabávať, hrať a niečo nové budú môcť spoznať. Pozrieme si rozprávku 3-2-1-Štart, a potom si ukážeme a ohmatáme, aké vynálezy môžu v našej atmosfére lietať. Pohráme sa s héliovým balónikom, s modelmi lietadiel, na vlastné ruky si chytíme lietadlo s vrtuľou, lietadlo bez motora – klzák, bežné lietadlové krídlo, krídlo akrobatického lietadla a vysvetlíme si, prečo dokáže lietadlo stúpať hore vo vzduchu. Rozoberieme si aj raketky," informovala Bodnárová. Ak bude jasná obloha, spolu si pozrú najväčšiu hviezdu – Slnko. Domov si deti odnesú funkčné, vlastnoručne vyrobené papierové lietadlo.

Program na každý deň vedecko-rozprávkového krúžku je identický a je vhodný pre všetkých žiakov základných škôl. Záujemcovia sa musia vopred zaregistrovať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2016
Prázdniny bez nudy
V utorok 16. augusta sa na diakovskej Colnici uskutočnil už siedmy ročník obľúbeného podujatia Prázdniny bez nudy, ktorého organizátormi sú Miestny odbor Matice slovenskej v Diakovej a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
24.02.2018
Viete ako budete so svojimi deťmi tráviť jarné prázdniny?
Blížia sa jarné prázdniny. Deti sa tešia a rodičia iste premýšľajú nad programom, ktorý pripravia pre svoje ratolesti. Mesto Michalovce si počas jarných prázdnin nachystalo pre deti, ich rodičov a starých rodičov viaceré aktivity na trávenie voľného času.
viac
10.07.2018
Cez prázdniny si budú deti v Stropkove plniť sny
Stať sa na pár hodín kráľom a zatancovať si v kaštieli na bále alebo sa radšej popasovať s úlohami archeológa či remeslami našich predkov. Kto by nechcel aspoň raz v živote zažiť niečo podobné. Naplno pustiť uzdu svojej fantázii môžete toto leto v Stropkove.
viac
05.03.2024
Smolenický zámok ponúka na jarné prázdniny pestrý program
Smolenický zámok pripravil na jarné prázdniny pre svojich návštevníkov prehliadky, premietanie animovaného filmu, karneval a knižnú besedu. Informovala o tom PR manažérka Kongresového centra Slovenskej akadémie vied - zámku v Smoleniciach pri Trnave Martina Andrisová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %