Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.12.2019 11:10

Hnúšťa chce zrekonštruovať prístavbu kultúrneho domu


Kultúrny dom v Hnúšti v okrese Rimavská Sobota. Jeho pravá časť je prístavbou z 80. rokov 20. storočia, ktorú chce samospráva zrekonštruovať. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Sumu zhruba 195-tis. plánuje investovať mesto Hnúšťa do rekonštrukcie prístavby kultúrneho domu. Z toho 100-tis eur chce samospráva získať z výzvy Miestnej akčnej skupiny Malohont, zvyšok financovať z úveru.


„Pôvodné ocenenie spoločnosťou, ktorá nám robila štúdiu, vyšlo na 280.000 eur. Po vypustení určitých vecí a znížení kvality určitých materiálov, respektíve vyhotovení, sme sa dostali na 185-tis. eur,“ uviedol na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva vedúci oddelenia výstavby, regionálneho rozvoja a životného prostredia Mestského úradu Hnúšťa Michal Vacula.       

Ako ho doplnil viceprimátor Grigorij Šamin, tejto záležitosti sa počas leta spolu intenzívne venovali a snažili sa z projektu vypustiť všetko, bez čoho sa dalo zaobísť. Podotkol však, že mesto musí počítať s ďalšími prostriedkami na zakúpenie interiérových doplnkov, takže výsledná suma môže byť okolo 195-tis. eur.       

Podľa slov riaditeľky Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti Diany Vojenčiakovej bola prístavba kultúrneho domu postavená pred 35 rokmi a pri zamýšľanej rekonštrukcii pôjde predovšetkým o obnovu spoločenskej sály.       

„Používala sa hlavne na stužkové slávnosti, venčeky a podobne, ale keďže je už zastaraná, ľudia chodia väčšinou do Tisovca. Okrem nej by sa zrekonštruoval aj vestibul a toalety na prízemí,“ konkretizovala Vojenčiaková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
04.03.2019
Kultúrny dom v Hanušovciach zrekonštruujú za viac ako 690-tis. eur
Objekt kultúrneho domu v Hanušovciach nad Topľou zrekonštruujú za viac ako 690-tis. eur. Samospráva na tieto aktivity získala nenávratný finančný príspevok.
viac
08.09.2021
V Liskovej otvorili zrekonštruovaný kultúrny dom
Prestrihnutím pásky symbolicky odovzdali do užívania zrekonštruovaný kultúrny dom v obci Lisková (okres Ružomberok).
viac
27.01.2022
V obci Dubové obnovili kultúrny dom z 50. rokov 20. storočia
Približne 250 000 eur stála obec Dubové v okrese Zvolen rekonštrukcia kultúrneho domu. Obnovu objektu z 50. rokov uplynulého storočia ukončili koncom minulého roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %