Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.11.2020 12:45

Granty EHP a Nórska: Nové výzvy v rámci programu „SK-klíma“


Ilustračná snímka.


Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky, ako Správca programu „SK-Klíma - zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy“ informuje o výzvach a programu SK-Klíma, ktoré plánuje vyhlásiť v decembri 2020.


Vyhlásenie nových výziev s kódmi ACC04 a ACC05 je naplánované na december 2020.

Cieľom otvorenej výzvy ACC04 - ClimaLocal, je obnova znehodnotených ekosystémov mokradí na území Slovenskej republiky. Výzva je zameraná na podporu opatrení na zníženie úbytku a degradácie mokradí, revitalizáciu mokradí, obnovu ich ekosystémových služieb a zvyšovanie povedomia verejnosti o význame mokradí v kontexte zmeny klímy.

Informácia pre žiadateľa ACC04

Ďalšou výzvou, ktorú SP plánuje zverejniť v decembri 2020 je výzva ACC05 - ClimaInfo. Cieľom tejto výzvy je podpora systematických a kompaktných aktivít zameraných na zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy realizovaných so zohľadnením princípov informálneho učenia sa a určených pre široké spektrum cieľových skupín.

Informácia pre žiadateľa ACC05

Dôležitou súčasťou programu je bilaterálna spolupráca s prispievateľskými krajinami na projektovej úrovni - Nórskom, Islandom a Lichtenštajnskom. Vďaka zdieľaniu cenných skúsenosti partnerov budú môcť realizovať slovenskí žiadatelia svoje projekty kvalitnejšie a efektívnejšie v spolupráci zo zahraničnými partnermi z prispievateľských krajín. Za týmto účelom bola vyhlásená výzva na bilaterálne aktivity, v rámci ktorej budú žiadateľom preplácané výdavky na dopravu, stravné, cestovné, ubytovanie a hľadanie partnerov v zahraničí. (V súčasnosti dočasne pozastavená, bližšie, aktuálne informácie ohľadom predmetnej výzvy nájdete TU

Autor: (MŽP SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2020
Informácia o plánovaných výzvach Grantov EHP a Nórska
Úrad vlády SR v rámci Grantov EHP 2014-2021 a ako správca programu Kultúra zverejnil informáciu o plánovanom vyhlásení Otvorenej výzvy.
viac
01.10.2020
Posuny termínov výziev na majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov
Ministerstvo vnútra SR informuje o posune termínu uzávierky 1. a 2. hodnotiaceho kola výzvy zameranej na majetko-právne vysporiadanie pozemkov. Termín 1. hodnotiaceho kola sa posúva na 10. novembra 2020 a v 2. hodnotiaceho kola na 11. januára 2021.
viac
04.11.2020
O dotácie na nájomné je možné žiadať do konca novembra
O dotáciu na nájomné je možné požiadať aj za september. Rezort hospodárstva rozširuje obdobie, za ktoré je možné získať dotáciu na nájomné v rámci prvej vlny.
viac
13.01.2021
O projekt Zelenej obnovy rodinných domov je záujem
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a Slovenská agentúra životného prostredia žiadajú verejnosť, aby vyčkala na oficiálny začiatok výzvy. Prihlasovať sa skôr, než je zverejnená výzva, nie je potrebné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %