Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
04.06.2018 04:30

Gelnica pripravila v júni viaceré podujatia pre deti i dospelých


Pozvánka na Hradný festival remesiel


Prvá polovica júna v Gelnici patrí deťom, kultúre aj histórii. Mesto pripravilo podujatia pre deti i dospelých. Prvým bol druhý ročník Jašiády, ktorý sa konal v sobotu na miestnom futbalovom štadióne a bol venovaný deťom pri príležitosti ich medzinárodného sviatku.


Deti sa mohli zabaviť na lezeckej veži, nafukovacom hrade, šmýkačke či vodných guliach. Okrem toho si mohli zajazdiť na koni a tohtoročnou novinkou bol zajačí hop. "Chovatelia zajačikov predviedli, ako tieto zvieratká dokážu zdolávať rôzne prekážky," priblížil primátor Gelnice Dušan Tomaško.       

O týždeň neskôr sa na hradnom vrchu Zámčisko v Gelnici uskutoční Festival hradných remesiel. "Bude tam dobová hudba v podaní Igricov, vystúpi Katka Koščová s bratmi Geišbergovcami, takisto sa návštevníci môžu tešiť na hru Kamene vo vreckách od spišskonovoveského divadla Kontra. Samozrejme, budú tam ukážky rôznych remesiel, ako napríklad sokoliari, kováči, raziči mincí a podobne," doplnil vedúci oddelenia kultúry, športu a voľného času Mestského úradu v Gelnici Milo Janáč s tým, že návštevníci budú môcť ochutnať aj stredovekú kuchyňu.       

Ako dodal, ide o podujatie rodinného typu. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2016
Šuster, drž sa svojho kopyta!
Hradné múzeum vo Fiľakove každého srdečne pozýva na vernisáž výstavy Východoslovenského múzea v Košiciach s názvom „Šuster drž sa svojho kopyta!“, ktorá sa uskutoční 14. októbra 2016 v galérii Mestského vlastivedného múzea o 17. hodine.
viac
07.06.2019
Gelnické Zámčisko opäť ožije Festivalom hradných remesiel
Atmosféru stredoveku prinesie na hradný vrch Zámčisko aj tento rok Festival hradných remesiel.
viac
06.11.2020
Týždeň vedy a techniky prinesie viac ako 100 podujatí online formou
Týždeň vedy a techniky, ktorý sa začne v pondelok 9. novembra a potrvá do nedele 15. novembra, ponúkne viac ako 100 podujatí.
viac
07.10.2023
Zimný štadión v Gelnici otvára sezónu, vlani ho zavreli pre nárast cien energií
Mesto Gelnica v piatok otvára sezónu na ľade Zimného štadióna Petra Bindasa. Ako informoval primátor Dušan Tomaško na sociálnej sieti, v rámci nej plánujú zorganizovať niekoľko nových podujatí. Minulý rok museli pre výrazné zdraženie energií štadión predčasne zatvoriť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %