Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.11.2023 12:10

Finančná pomoc pre MŠ z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023


Ilustračná snímka (TASR)


Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR zverejnilo informácie týkajúce sa príspevku na špecifiká, konkrétne finančnú pomoc pre MŠ s právnou subjektivitou z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023.


Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu Slovenskej republiky poskytuje prostredníctvom príspevku na špecifiká v súlade s § 4af zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov finančné prostriedky zriaďovateľom materských škôl s právnou subjektivitou z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023.

Pridelenie finančných prostriedkov sa týka materských škôl s právnou subjektivitou v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí a neštátnych zriaďovateľov. Podkladom pre stanovenie navrhovanej sumy finančných prostriedkov boli údaje o spotrebe  a platbách za dodávky zemného plynu a elektrickej energie zozbierané prostredníctvom elektronického formulára, ktorý je zverejnený na web stránke energiems2023.iedu.sk. Spotreba tepla a tuhých palív nebola posudzovaná. Údaje z formulára sa vyhodnocujú na mesačnej báze.

Súčasne upozorňuje, že v nadväznosti na blížiaci sa koniec kalendárneho roka, že zber údajov „Finančná pomoc pre materské školy s právnou subjektivitou v roku 2023“ prostredníctvom elektronického formulára bude ukončený dňa 30. novembra 2023.

Do uvedeného dátumu môžu materské školy s právnou subjektivitou v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí a neštátnych zriaďovateľov vyplniť žiadosti prostredníctvom elektronického formulára.

 Aktuálne vyhodnotenie nájdete TU.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2019
Pomocnú ruku podá Prešovu aj Žilina
Pomoc v podobe finančnej dotácie z rozpočtu mesta vo výške 10-tis. eur poskytne Prešovu aj žilinská radnica. Peniaze budú použité na výdavky súvisiace s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove a na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.
viac
04.06.2020
Vybrané projekty participatívneho rozpočtu sa presúvajú na budúci rok
Realizácia občianskych projektov, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia Trebišova v rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta, sa pre koronakrízu presúva na budúci rok. Potvrdila to hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.
viac
11.09.2020
Monitoring rozpočtu verejnej správy z pohľadu NKÚ
NKÚ v priebežnom monitoringu vývoja štátneho rozpočtu verejnej správy upozorňujú aj na nedostatočné čerpanie európskej finančnej pomoci, ktoré je na úrovni 35 %.
viac
28.01.2023
Samosprávy rokovali o kompenzáciách vysokých cien energií
Pomoc samosprávam bude ministerstvo hospodárstva realizovať prostredníctvom schémy pomoci na báze tzv. 2.1, ktorá bola realizovaná už v decembri 2022 a viacero subjektov z verejnej správy sa o ňu i uchádzalo.ZMOS na rokovaní zastupoval jeho predseda Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %