Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.07.2018 11:32

Festival The Legits Blast - headlinerom bude americká legenda


Ilustračná snímka


K festivalovej atmosfére patrí už neodmysliteľne kvalitná hudba. Výnimkou nebude ani medzinárodný festival The Legits Blast, ktorý sa v Banskej Bystrici uskutoční v posledný júlový víkend.


Po minuloročnej legende ONYX, bude mať na Slovensku v kompletnom zložení premiéru americké legendárne duo Das EFX.

Hudobné koncerty budú súčasťou festivalu už piatykrát. V rámci tohto konceptu sa za posledné štyri roky v Banskej Bystrici predstavili známi slovenskí, ale i zahraniční interpreti. Kým zo slovenských umelcov doposiaľ najviac fanúšikovia ocenili Rytmusa, Majka Spirita, H16, či Strapa, atmosféru koncertov úplne vygradovali vystúpenia zahraničných headlinerov, ktorými boli postupne Lords of the Underground, M.O.P., či The Beatnuts. Vlani sa na koncerte predstavila americká dvojica ONYX. ,,Aj tento rok sme veľmi starostlivo vyberali hlavné hviezdy, keďže naše publikum čaká od nás to najlepšie. Dohodli sme sa s old schoolovým hip-hopovým duom Das EFX, ktoré je známe najmä tanečnej komunite, no ich najväčšie hudobné úspechy poznajú aj fanúšikovia tohto žánru,“ informuje za organizátorov Martin Gilian.

Okrem americkej dvojice, ktorá sa preslávila najmä v 90-tych rokoch minulého storočia, a ktorými sa vo svojej tvorbe inšpirovali napríklad aj Kris Kross, či Jay-Z, usporiadatelia ohlásili aj ďalšie mená. ,,Domácu scénu budú zastupovať napríklad Kelso, Majself, Nerieš a spolu s DJ Spinhandz svoju tvorbu predstaví na festivale opäť aj Strapo,“ dopĺňa mená interpretov Gilian. Premiéru bude mať aj hypeman koncertov, ktorým bude slovenský tanečník Johnny Perfekto, známy najmä zo šou Miliónový tanec.

Hudobné koncerty sa začnú na Orange stage-i už 28. júla v podvečerných hodinách. Lístky na koncert, ako i na ostatné projekty festivalu, je možné zakúpiť si za zvýhodnenú cenu v sieti Ticketportal. Viac informácií nájdete na www.tlb.sk.

Autor: (tlb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2016
Pozvánka na jubilejný XV. ročník festivalu Ľudia z rodu Rómov
Nad podujatím prevzali záštitu prezident SR Andrej Kiska, primátorka Zvolena Lenka Balkovičová a primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.
viac
15.07.2018
Bazény, pláž či WiFi zóna. To všetko budú môcť využiť návštevníci festivalu
Už 28. júla roztancuje centrum Slovenska medzinárodný festival The Legits Blast, ktorého sa pravidelne zúčastňujú stovky tanečníkov z celého sveta. Keďže ide o letný festival a k letu bez pochýb patrí voda a zábava, návštevníci sa na deviatom ročníku podujatia môžu tešiť na novú lokalitu.
viac
15.07.2019
Medzinárodný festival The Legits Blast oslavuje desiate narodeniny
Neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta v Banskej Bystrici je aj medzinárodný festival The Legits Blast. Ten už 10 rokov púta pozornosť tanečníkov, ale i návštevníkov z takmer 80 krajín sveta, čím sa radí k podujatiam s najväčším medzinárodným zásahom.
viac
01.08.2023
V prvý augustový víkend bude námestie patriť festivalu Voľné pódium
Už po štvrtý raz sa v meste pod Urpínom uskutoční trojdňový hudobný festival Voľné pódium, ktorý aj v tomto roku spestrí program Banskobystrického kultúrneho leta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %