Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.07.2019 11:10

Medzinárodný festival The Legits Blast oslavuje desiate narodeniny


The Legits Blast


Neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta v Banskej Bystrici je aj medzinárodný festival The Legits Blast. Ten už 10 rokov púta pozornosť tanečníkov, ale i návštevníkov z takmer 80 krajín sveta, čím sa radí k podujatiam s najväčším medzinárodným zásahom.


Každoročne ho navštevuje absolútna špička hudobno-tanečnej Hip Hopovej scény, ktorá sa opäť stretne v súťažných tanečných battloch, ale aj na koncertnom stage-i. Navyše, tento rok festival slávi svoje 10. narodeniny a jeho oslava bude naozaj veľkolepá. Množstvo zážitkov a nezabudnuteľných emócií sa už v posledný júlový víkend stretne na kúpalisku Aqualand v Banskej Bystrici.       

Okrem desiatych narodenín Hip Hopového sviatku oslávia bboys a bgirls z celého sveta aj povýšenie breakingu na olympijskú disciplínu. „Medzinárodný olympijský výbor len pred pár dňami posunul breaking do užšieho výberu športov, ktoré budú súčasťou letných olympijských hier v Paríži v roku 2024. Aj to nás motivuje a ženie vpred v organizácii podobných podujatí na Slovensku,“ hovorí Martin Gilian, organizátor festivalu. Aj vďaka tejto správe bude mať tohtoročný The Legits Blast úplne iný náboj.       

O nezabudnuteľnú atmosféru sa už 27. júla opäť postarajú stovky tanečníkov, ktorí sa stretnú v preliminačných tanečných súbojoch v štyroch kategóriách. „V rámci projektu Outbreak Europe si svoje sily zmerajú ženy, deti, muži a dvojice. Radi by sme však pripomenuli aj možnosť prihlásiť sa do Streetdance battlu, ktorý sa v rámci festivalu uskutoční už druhýkrát. Do programu sme opäť zaradili aj projekt Youth is the Future - Mladí sú budúcnosť, ktorý je určený najmä deťom a mládeži. Ten sa aj tento rok uskutoční v centrálnom priestore bystrického nákupného centra, Europa Shopping Center,“ informuje o programe spoluorganizátor Miroslav Križan.       

Na kúpalisku Aqualand, ktoré bude hlavným dejiskom festivalu, sa návštevníci môžu tešiť aj na graffiti stenu, oddychovú zónu a ďalšie atrakcie, ktoré ponúka areál kúpaliska. „Po minulom ročníku sme sa utvrdili v tom, že našim návštevníkom vyhovuje lokalita, ktorá festivalu dodá pravú letnú atmosféru. Takým miestom je aj bystrický Aqualand. Ten v súčasnosti disponuje zábavnými atrakciami, toboganmi, ale hlavne bazénmi, ktoré počas vysokých teplôt ocenila väčšina minuloročných návštevníkov festivalu,“ dodáva Križan.

Vyvrcholením festivalu budú večerné koncerty s medzinárodným obsadením. Na Orange stage-i potešia všetkých milovníkov Hip Hopu vystúpenia amerických rapových legiend ako Masta Ace či Pharoahe Monch, ktorí na Slovensku vystúpia po prvýkrát.       

Festivalovú atmosféru ti najlepšie navodí tento teaser: https://bit.ly/2YkwxUl       Lístky a viac informácií o programe podujatia nájdete na webe: www.tlb.sk       OTS-festival-The-Legits-Blas-narodeniny

Autor: (TASR-OTS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2017
Akademická Banská Bystrica
Opäť je tu sviatok umenia – festival vysokoškolákov a stredoškolákov speváckych zborov alebo pozývame Vás na XVII. ročník medzinárodného súťažného festivalu.
viac
01.07.2018
Festival The Legits Blast - headlinerom bude americká legenda
K festivalovej atmosfére patrí už neodmysliteľne kvalitná hudba. Výnimkou nebude ani medzinárodný festival The Legits Blast, ktorý sa v Banskej Bystrici uskutoční v posledný júlový víkend.
viac
15.07.2018
Bazény, pláž či WiFi zóna. To všetko budú môcť využiť návštevníci festivalu
Už 28. júla roztancuje centrum Slovenska medzinárodný festival The Legits Blast, ktorého sa pravidelne zúčastňujú stovky tanečníkov z celého sveta. Keďže ide o letný festival a k letu bez pochýb patrí voda a zábava, návštevníci sa na deviatom ročníku podujatia môžu tešiť na novú lokalitu.
viac
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %