Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.04.2018 11:06

Zmeníme sa my či príroda?


EKOTOPFILM 2018


45. ročník festivalu EKOTOPFILM - ENVIROFILM poukazuje na spoločenské zmeny. Medzinárodný festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2018 pozýva na svoj jubilejný 45. ročník do Bratislavy a Banskej Bystrice.


Festival predstaví za jediný týždeň 86 dokumentárnych filmov z 33 krajín sveta. Aktuálny ročník sa uskutoční od 30. apríla do 4. mája 2018 v Bratislave v priestoroch Hotela Tatra a Kina Mladosť a v Cinemax Banská Bystrica v Europa SC.       

Na festival Ekotopfilm - Envirofilm sa prihlásilo viac ako 1300 filmov z celého sveta. Do oficiálneho výberu sa dostalo 86 filmov, ktoré súťažia v šiestich kategóriách. Slovenskú premiéru na festivale bude mať aj životopisný film Jane, ktorý dokumentuje výskum šimpanzov v africkom Gombe pod vedením Dr. Jane Goodall. Medzi zahraničnými snímkami sa predstavia aj slovenskí filmári. V spolupráci s mediálnym partnerom TV JOJ si budú môcť diváci od polovice apríla pozrieť výber festivalových filmov na stanici Plus. Témy prednášok, workshopov, diskusií a sprievodného programu budú nadväzovať na súčasné problémy a stav životného prostredia na Slovensku. Kompletný program postupne zverejní festivalový tím na stránkach www.ekotopfilm.sk.      

 Labutie jazero? Už nie!       

„Naša spoločnosť sa mení, naše prostredie je už iné. Obdobie, ktoré v súčasnosti žijeme je výrazne ovplyvnené ľudskou činnosťou. Vidíme to v našich festivalových filmoch každý rok. Tento rok premietame niekoľko filmov, ktoré dokazujú, že naša planéta je už odlišná, ako sme ju poznali. A presne na to sme sa rozhodli upozorniť v našej novej kampani. Ľudia často myslia iba na svoj komfort a neplánujú zmeniť svoj životný štýl. Lenže čo ak si jedného dňa už nebudeme vedieť ani predstaviť krásne Labutie jazero? Prispôsobia sa aj umelci tým, že začnú vznikať novodobé diela?“, vysvetľuje vznik myšlienky generálny riaditeľ festivalu Peter Lím. Tohtoročný vizuál kampane Olejové jazero pripravila agentúra Effectivity v spolupráci s režisérom Jonášom Karáskom. Hlavnou hrdinkou je prvá sólistka Slovenského národného divadla Romina Kołodziej.       

Spoluorganizátorom Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm 2018 je Slovenská agentúra životného prostredia, ktorá si v tomto roku pripomína štvrťstoročie svojej činnosti. V rámci tejto spolupráce sa podieľa na príprave a realizácii odborného sprievodného programu a sprievodných aktivít pre deti počas Junior festivalu v Banskej Bystrici.       

Vstup na festival a všetky jeho sprievodné akcie je voľný.      

Viac info nájdete na: www.ekotopfilm.sk      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
15.07.2019
Medzinárodný festival The Legits Blast oslavuje desiate narodeniny
Neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta v Banskej Bystrici je aj medzinárodný festival The Legits Blast. Ten už 10 rokov púta pozornosť tanečníkov, ale i návštevníkov z takmer 80 krajín sveta, čím sa radí k podujatiam s najväčším medzinárodným zásahom.
viac
26.06.2023
Odstraňovanie grafitov v Bratislave každoročne stojí 60 000 až 100 000 eur
Dianie v uliciach hlavného mesta monitorujú aj zamestnanci mestskej polície (MsP) na kamerovom pracovisku. Priblížila to hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %