Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.08.2016 11:20

Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016


Pozvánka.


Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.


Tohtoročný medzinárodný festival predstaví kultúru a umenie viacerých partnerských miest Žiliny, medzi ktoré patria Mestská časť Praha 15, Frýdek-Místek, Plzeň, Třinec (Česká republika), Kikinda (Srbsko) a Bielsko-Biala (Poľsko). Súčasťou podujatia bude aj ochutnávka tradičných jedál partnerských krajín.

Deň európskej kultúry ponúkne aj tento rok širokú paletu hudobných skupín z partnerských miest. Predstaví sa Dechový soubor Junior, Taneční krúžok Aktivní senioři, TK Calipso Praha, Akuma, Kikindski tamburaški orkestar, Damian Luber Quartet, Noemiracles a Jazz Kvintet Plzeň. Medzinárodné špeciality budú varené a pečené v spolupráci so Žilinským klubom kuchárov a cukrárov SZKC a Rybou Žilina.

Viac informácií nájdete na: www.kultúrneleto.eu.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2016
Žilinské kultúrne leto 2016 ponúka program pre všetky vekové kategórie
Zaujímavé hudobné a tanečné podujatia budú prebiehať najmä na Mariánskom námestí, na Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP. Do programu sa zapojili aj Stanica Žilina-Záriečie, Mestská krytá plaváreň Žilina, eXtreme park na Vodnom diele Žilina a Konzervatórium Žilina.
viac
13.07.2016
Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu
V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku. Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.
viac
05.09.2019
Kultúrne leto ešte nekončí, začiatok septembra prináša nabitý program
Žilinské kultúrne leto pokračuje aj po letných prázdninách. Koniec prvého septembrového týždňa prinesie do Žiliny množstvo podujatí. Žilinčania sa môžu tešiť na koncerty, športové aktivity či filmový festival.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %